3 in 1 koken water kraan

De wereld waarin we leven wordt met de dag moderner. Dit is op een hoop verschillende vlakken in de samenleving terug te zien. Eén plek waar er ook duidelijk vooruitgang zichtbaar is, is in de keuken. Zo bevat de gemiddelde keuken in het begin van de 21e eeuw vele malen meer technische snufjes dan in het begin van de 20e eeuw het geval was. De kokend water kraan is er daar één van.

Zoals de naam al aangeeft, voorziet een kokend water kraan in kokend water. Dit is wat deze kraan zo speciaal maakt. Je hebt niet alleen toegang tot het ‘normale’ koude en warme water, maar er is nog een derde optie aan toegevoegd; water dat kookt. Maar wanneer is het nu handig om zo’n kokend water kraan aan te schaffen? En hoe werkt deze eigenlijk precies?

In dit artikel kom je alles te weten over de 3-in-1 kokend water kraan. Zo weet je zeker dat je volledig geïnformeerd bent voordat je een beslissing neemt om deze kraan wel of niet te kopen.

Waarom een kokend water kraan?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten waarom je überhaupt voor een 3-in-1 kokend water kraan zou moeten kiezen. Vanzelfsprekend is de eerste gedachte dan altijd om zo’n kokend water kraan aan te schaffen wanneer je vaak kokend water nodig hebt. Echter is dat antwoord te simplistisch. Beter is om naar de vele specifieke voordelen van zo’n 3-in-1 kraan te kijken. We hebben het dan bijvoorbeeld over:

 • Enorme tijdsbesparing: Misschien wel direct het meest genoemde en gewaardeerde voordeel van een 3-in-1 kokend water kraan is dat het je enorm veel tijd bespaart. Je hoeft namelijk nooit meer langdurig water op te warmen voordat je het kunt gebruiken. In plaats daarvan is het altijd direct beschikbaar. Wil je dus een kop thee zetten of iets koken, dan is het slechts nog een kwestie van de kraan aanzetten en je hebt direct wat je nodig hebt. Een perfecte oplossing wanneer je graag zo min mogelijk tijd verspilt.

 • Altijd toegang tot kokend water: Daar komt nog bij dat het kokende water niet slechts op bepaalde momenten beschikbaar is. Je hebt echt 24 uur per dag en 7 dagen per week de beschikking hierover. Dit is zo doordat er een klein reservoir wordt geplaatst, waarin het water continu op de juiste temperatuur wordt gehouden. Deze werkt op maximale efficiëntie, waardoor het maar minimaal energie kost om dit water op temperatuur te houden.

 • Al het water op één plek: Aangezien het hier om een 3-in-1 kokend water kraan gaat, betekent dit dat je nog steeds maar één kraan in de keuken nodig hebt. Tot een aantal jaar geleden zag je vaak dat er ruimte werd gemaakt voor een extra kraan in de keuken. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. De 3-in-1 kokend water kraan geeft toegang tot zowel koud, warm als ook kokend water.
  Beste kokendwater kraan
 • Extreem gebruiksvriendelijk: Iets wat specifiek erg opvalt, is dat de 3-in-1 kraan met kokend water zo extreem gebruiksvriendelijk is. Je gebruikt hem werkelijk waar op dezelfde manier als dat je van een gewone kraan gewend bent. Er zijn geen moeilijke handelingen vereist. Alles spreekt voor zich. Dit maakt het een prettige toevoeging aan iedere keuken. Je maakt het jezelf er alleen maar makkelijker mee.

 • Geen waterverspilling: Iets wat in de wereld vandaag de dag steeds meer aandacht krijgt, is het tegengaan van verspilling. Dit geldt ook op het gebied van water. Met een 3-in-1 kokend water kraan draag jij je steentje bij aan het oplossen van deze problematiek. Je gebruikt namelijk precies zoveel water als dat je nodig hebt. Het is met de nieuwste kranen van tegenwoordig namelijk niet langer nodig om het water eerst te laten stromen voordat het warm wordt. Dankzij het reeds aanwezige kokende water is het direct op temperatuur.

Hoe werkt een 3-in-1 kokend water kraan?

Dat er kokend water uit een kokend water kraan komt, is intussen wel duidelijk. Maar hoe werkt dat dan precies? Waarom is het mogelijk om op ieder willekeurig moment kokend water uit zo’n kraan te krijgen?

Je hebt direct toegang tot dit kokende water, doordat onder de kraan een reservoir of een boiler wordt geplaatst. Vaak zie je dat hier ruimte voor wordt gemaakt in het gootsteenkastje, direct onder het aanrecht.

In dat reservoir is continu water aanwezig, dat op een vaste temperatuur van om en nabij de 110 graden Celsius is. Dit gebeurt onder hoge druk, zodat het water niet verandert in stoom. Hierdoor krijgt het tijdelijk een hoger kookpunt.

Dankzij de zeer goede isolatie van het reservoir is er maar weinig energie nodig om het water op temperatuur te houden. Middels een stekker neemt de algehele installatie dus een beetje stroom af via een stopcontact.

Op het moment dat je de kraan met kokend water opent, stroomt het water vanuit het reservoir richting de kraan. Hierbij koelt het lichtelijk af, waardoor het mooi uitkomt op ongeveer 100 graden Celsius.

Op welke eigenschappen moet je letten bij het kopen van een kokend water kraan?

Wanneer je besluit om een kokend water kraan aan te gaan schaffen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Je wilt namelijk niet onverwachts tegen problemen aanlopen en achteraf spijt van je keuze krijgen. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de volgende punten:

 • Aanwezigheid van een kindveilige handgreep: Als je kinderen hebt, is het belangrijk om hierover te beschikken in verband met veiligheid. Gelukkig zijn de meeste kokend water kranen hier sowieso mee uitgerust.

 • Inhoud van boiler/reservoir: De inhoud bepaalt hoeveel kokend water je in één keer uit de kraan kunt halen. Meestal ligt de inhoud rond de 5 liter water.

 • Merk: Het ene merk is het andere niet. Er zijn enkele merken met een zeer goede reputatie, zoals Quooker, Grohe en Ace. Dit zijn eigenlijk altijd veilige keuzes.

 • Stijl: Tot slot is het natuurlijk altijd wel prettig als de stijl van de kraan zelf ook goed bij de rest van de keuken past. Bekijk daarom altijd verschillende opties om tot een goed onderbouwde conclusie te komen.

Kokend water kraan: Dit is onze Top 5

Het vinden van de juiste kokend water kraan is niet altijd even makkelijk. Er zijn tegenwoordig namelijk zoveel verschillende opties, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om je hier dus een handje bij te helpen, hebben we zelf onderzoek gedaan naar de 5 beste 3-in-1 kokend water kranen van dit moment. Dit heeft geleid tot de volgende top 5:

Quooker Flex
Aanbieding
De Quooker Flex is een van de meest betrouwbare kokend water kranen van dit moment. Het topmerk staat bekend om zijn kwalitatieve, gebruiksvriendelijke en stijlvolle kranen. Deze optie komt in roestvrij staal en geeft toegang tot koud, warm en kokend water. Bijgeleverd is het benodigde reservoir dat ervoor zorgt dat je op ieder moment van de dag onmiddellijk de beschikking over kokend water hebt. Uiteraard komt deze optie met een kindveilige bedieningsknop. Met een inhoud van 7 liter is dit bovendien een van de grotere opties. Hierdoor hoef je niet snel bang te zijn dat je water te kort komt.
3in1 Multi -Tap kokend water kraan
Aanbieding
Ook deze tweede optie in deze top 5 mag er zijn. Het gaat hier opnieuw om een kokend water kraan die is gemaakt van roestvrij staal. Bovendien is er sprake van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een relatief lage prijs, krijg je de beschikking over een zeer degelijke 3-in-1 kraan. Bijgeleverd zijn de benodigde boiler, met een inhoud van 3 liter, en een waterfilter. Ook bij deze 3-in-1 Multi-tap kokend water kraan is er gedacht aan de kindvriendelijkheid. Er is een specifieke beweging nodig om kokend water uit deze kraan te laten stromen. Zo hoeft het niet duur te zijn om toch over dit technische snufje te beschikken.
GROHE Red 3IN1 kokendwaterkraan
Aanbieding
Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van het materiaal. Van topmerk Grohe mag je dan ook eigenlijk niet anders verwachten. Bij deze optie is ook weer een boiler bijgeleverd voor de opslag van het kokende water. Deze heeft een grote inhoud van 7 liter. Verder kunnen kinderen niet per ongeluk de kraan aanzetten, dankzij de specifieke beveiliging hiertegen. Bovendien hoef je ook zelf geen angst de hebben voor een hete kraan, dankzij de Grohe CoolTouch® technologie. Deze zorgt ervoor dat de kraan zelf aan de buitenkant nooit heet aanvoelt, zelfs niet als er kokend water doorheen stroomt.
ACE 3 in 1 keukenkraan koken water
Aanbieding
Tot slot hebben we ook nog de Ace Chroom 3-in-1 kokend water kraan. Ook deze is voorzien van een boiler met een inhoud van 4 liter. Over het algemeen ruim voldoende bij normaal gebruik van de kokend water kraan. Verder is er een kindveilige knop geplaatst, die kinderen belet om de kraan zomaar even aan te zetten. Het fijne van deze optie is dat hij met een handige bijgeleverde installatieset komt. Zo kost het alles bij elkaar niet veel tijd om alles op de juiste manier te installeren. Je hebt dan razendsnel beschikking over koud water, warm water en kokend water uit één kraan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart