Beste all in one printer, 3 in 1 printers

Of je nu een student bent, vanuit huis werkt, kinderen hebt die graag kleurplaten inkleuren, of een kantoor hebt waar veel personeel werkt, een all-in-one printer is een echte must-have voor elke situatie! Deze veelzijdige apparaten maken je leven een stuk gemakkelijker zodat je kan focussen op de dingen die écht belangrijk zijn.

In dit artikel kijken we naar de beste all-in-one printer, wat dit allemaal inhoudt, wanneer je er een het beste kan kopen, en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een printer. Ten slotte eindigen we met een top vijf van de beste 3-in-1 printers van 2021. Zo kan je gelijk aan de slag!

Wat is een all-in one printer?

Je vraagt je misschien af: wat is een all-in-one printer? En het korte antwoord is best simpel: een printer die alles voor je kan doen. Je hebt namelijk maar één apparaat nodig voor meerdere functies. Toch lijkt het ons ook handig om in detail te gaan, zodat je precies weet wat een all-in-one printer allemaal voor je kan doen. 

 • Printen, scannen en kopiëren

Een 3-in-1 printer is in staat om documenten niet alleen te printen, maar ook om nieuwe bestanden in te scannen en te kopiëren. Dit is erg handig wanneer je voor bepaalde projecten meerdere bestanden nodig hebt, maar ook wanneer je juist iets in moet scannen om naar een contact te versturen. 

De meeste printers hebben alle drie deze functies en het doet niet af aan de kwaliteit van het printen zelf. Via de bovenkant van de printer kan je een document scannen door deze neer te leggen op een plaat welke het document afleest. Ook heb je vaak nog een extra inkeping waar je een document in kan leggen zodat het apparaat deze kan kopiëren. 

 • Dubbelzijdig afdrukken

Een goede printer kan ook dubbelzijdig afdrukken. Dit gebeurt vaak automatisch en is een fijne methode om papier mee te besparen. Het enige wat je hoeft te doen is op de computer instellen dat je het document dubbelzijdig wil afdrukken en het apparaat doet de rest. 

Beste all in one printer

Sommige printers zijn zelfs zo behendig dat zij documenten ook dubbelzijdig kunnen kopiëren of scannen. Dit gebeurt vaak met behulp van Automatische Documentendoorvoer (ADF). Je legt een aantal losse papieren (zonder nietje of paperclip) in de invoer van de printer en het apparaat doet de rest voor je. 

 • Draadloos printen

Tegenwoordig kan vrijwel elke printer aangesloten worden op het wifi netwerk in je huis of kantoor. Dit zorgt ervoor dat je geen gedoe hebt met snoeren en kabels en scheelt een hoop ruimte. Bovendien zorgt deze functie ervoor dat je gemakkelijk een app kan gebruiken om vanaf je mobiele telefoon of tablet printopdrachten te geven aan het apparaat. 

Let hierbij wel op dat de printer vaak een app gebruikt die specifiek voor dat merk is ontwikkeld. 

 • Aparte fotolade

Sommige printers hebben nog een extra functie waarbij zij een fotolade hebben. Deze functie zorgt ervoor dat je nooit per ongeluk een verslag afdrukt op fotopapier en andersom. Bovendien hebben veel printers dan ook de optie om foto’s randloos te printen zodat ze direct kunnen worden geplaatst in een album. 

Wanneer kun je het beste een 3 in 1 printer kopen?

Afhankelijk van je werkzaamheden kan een 3-in-1 printer goed van pas komen. Daarnaast zijn ze vrij betaalbaar, waardoor ook de meeste studenten gemakkelijk een 3-in-1 printer kunnen aanschaffen. Hieronder vind je een paar redenen wanneer je het beste een printer kan aanschaffen. 

 • Je studeert

Als student heb je vaak veel leeswerk en niet elke student leest even makkelijk van een beeldscherm. Bovendien zullen er veel momenten zijn waarbij je een fysiek verslag moet inleveren. Hoewel dit allemaal via de mail kan, is het makkelijker om aantekeningen te maken op papier, waardoor een printer goed van pas kan komen. Woon je met meerdere studenten samen? Dan is een all-in-one printer helemaal handig, omdat jullie slechts één apparaat voor meerdere studenten tegelijkertijd kunnen aanschaffen.

 • Je bent docent

Of je nu lesgeeft aan basisschoolleerlingen, de middelbare school of aan studenten, als docent heb je ontzettend veel werk. Wanneer je van plan bent een opdracht aan je leerlingen te geven, is het dan handig als je in één keer meerdere documenten kan printen zodat elke leerling er gebruik van kan maken. 

En net zoals bij de student, is het als docent ook handig om papieren verslagen te hebben zodat je er met een pen aantekeningen op kan maken tijdens het nakijken. 

 • Je hebt kleine kinderen

Hoewel je kleine kinderen niet direct zal koppelen aan het aanschaffen van een printer, is het een ontzettend handige toevoeging aan je huishouden. Veel kinderen zijn namelijk graag creatief bezig en willen bijvoorbeeld plaatjes van hun favoriete personages inkleuren. Wanneer je een all-in-one printer hebt, kan je gemakkelijk kleurplaten printen en kopiëren. En als je kind eenmaal klaar is met kleuren, scan je hun kunstwerk en sla je deze op op de computer zodat je hem nooit meer kwijtraakt.

 • Je hebt een eigen bedrijf

Het maakt niks uit of je sierraden verkoopt of als freelance copywriter werkt, een printer komt ook hier goed van pas. Een 3-in-1 printer kan gemakkelijk labels en stickers printen met het adres van je klanten of een stapel teksten die je naar een opdrachtgever moet sturen. Ook als fotograaf heb je veel baat bij een all-in-one printer omdat je foto’s in de hoogste kwaliteit kan afdrukken. Deze kan je dan in je woonkamer hangen of verkopen aan je klanten. 

 • Je werkt op een kantoor

Wanneer je met veel mensen samenwerkt op een kantoor, is het fijn om een goede printer te hebben die alle taken aan kan. Je baas heeft namelijk misschien wat teksten nodig terwijl je collega meerdere items moet scannen. De printer kan door iedereen gebruikt worden en je hoeft je geen zorgen te maken of je je documenten wel op tijd krijgt. Superhandig dus! 

Welke kenmerken let je op bij all-in one printer?

 • Bluetooth en NFC

Naast een sterke verbinding met het wifi netwerk, kunnen veel printers ook gekoppeld worden aan andere apparaten via NFC of bluetooth. Zorg ervoor dat je printer een open verbinding heeft en je hoeft slechts je gewenste apparaat in de buurt te houden om een verbinding te maken. Hoewel deze functie niet essentieel is voor het hebben van een goed functionerende printer, is het wel een fijne optie voor mensen die veel met tablets en mobiele telefoons werken.

3 in 1 printer

 • Geheugenkaartlezer

Print je graag foto’s of grote bestanden? Dan komt een geheugenkaartlezer goed van pas. Je kan gemakkelijk een geheugenkaart in het apparaat stoppen en deze print dan alle geselecteerde bestanden probleemloos uit. Sommige printers hebben ook de optie om niet alleen een sd-kaart, maar ook een USB-stick te lezen. 

 • Optical Character Recognition (OCR)

Als je graag een document wil bewerken, kan je gebruik maken van OCR. Dit is een functie waarbij de scanner van de printer tekens uit een afbeelding herkent door middel van patroonherkenning. Wanneer het document is gescand, kan je in een apart programma het document aanpassen naar eigen wens. Zo hoef je niet direct een heel nieuw bestand op de computer te creëren. 

 • De grootte

De meeste printers hebben een standaard grootte waardoor ze in vrijwel elke ruimte passen. Bovendien helpt het dat ze draadloos zijn, waardoor er minder ruimte wordt ingenomen door kabels. Printers met ADF of dubbelzijdig scannen kunnen soms wel groter uitvallen, waardoor dit een punt is om rekening mee te houden. Als je slechts een kleine kamer hebt, is een grote printer wellicht niet de beste optie terwijl dat in een groot kantoor geen probleem is. 

 • Afdrukmethode

Er zijn verschillende afdrukmethodes waar je printer gebruik van kan maken. De meeste multifunctionele printers printen via inkjet. Deze methode maakt gebruik van inktcartridges die de printer op het papier projecteert om zo de gewenste afbeelding of tekst te laten zien. 

Andere printers maken gebruik van laser printen. Dit komt minder vaak voor bij multifunctionele printers, maar levert werk van hoge kwaliteit. De laser moet eerst even opwarmen waarna deze ook ontzettend grote opdrachten aankan. 

Ten slotte is er nog een vrij nieuwe manier van printen: LED-printen. Bij deze techniek wordt er een cluster van LED-lampjes gebruikt om een tekst of afbeelding te projecteren. Deze printers zijn erg zuinig en snel. Momenteel zijn er niet zo veel printers met deze functie, maar er komen er steeds meer op de markt. 

Beste all-in one printer: dit is onze Top 5

Nu dat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een all-in-one printer en waarvoor je deze allemaal kan gebruiken, is het tijd om een keuze te maken. Om je alvast op weg te helpen hebben wij een top 5 gemaakt met de beste all-in-one printer van 2021, zodat je zeker weet dat je een apparaat van hoge kwaliteit in je huis hebt. Wat wil je nog meer?

Epson EcoTank ET-2720
Aanbieding
De naam van de EcoTank doet het je vast al vermoeden: deze printer is ontzettend duurzaam! Hij maakt namelijk geen gebruik van inktcartridges, maar van een opslag welke je kan bijvullen met flessen inkt. Deze zijn veel voordeliger en gaan ook langer mee. Zo is één volle opslag voldoende voor 7500 pagina’s in kleur en 4500 pagina’s in zwart-wit en droogt de inkt niet uit. De printer kan aangesloten worden op het wifi netwerk en kan zelfs verbinding maken met de Cloud. Bovendien is de printer in staat om wel 6 verschillende papierformaten te printen. Ook kan deze tot wel 25 pagina’s per minuut printen en heeft de papierlade ruimte voor 100 A4 pagina’s.
HP ENVY 6020 – All-in-One Printer
Aanbieding
De HP ENVY komt met een groot voordeel: wanneer je deze printer aanschaft, kan je gelijk 3 maanden gebruik maken van de HP Instant Inkt functie waarbij je nooit zonder inkt komt te zitten. De printer heeft een eigen app welke je kan installeren op je tablet of telefoon, zodat je gemakkelijk via je apparaat een opdracht naar je printer kan versturen. Ook kan de printer automatisch dubbelzijdig afdrukken en kan je randloos foto’s of documenten printen. Wil je graag in één keer meer printen? Dan kan je probleemloos gebruik maken van wat XL-cartridges.
Epson Expression Home XP-2100
Aanbieding
Een van de grootste voordelen van de Epson Expression is dat je gebruik kan maken van OCR. Deze functie zorgt ervoor dat je documenten kan scannen en op de computer kan bewerken of invullen. Zo heb je niet alleen maar online bestanden nodig. De printer heeft ruimte voor vier verschillende kleuren inkt en kan tot wel 25 pagina’s per minuut printen. Wil je graag een bestand printen vanaf een ander netwerk? Dan kan dat makkelijk via de Cloud, bluetooth of Apple-air print. Ten slotte kan je ook nog prachtige foto’s printen dankzij de randloze printoptie.
Canon PIXMA TS3150
Aanbieding
De Canon PIXMA is ideaal voor mensen die graag thuis hun foto’s willen afdrukken. Als je vanaf de printer zelf print, kan je gebruik maken van het fijne Lcd-scherm waarvan je gemakkelijk alle functies kan aflezen. Toch kan de printer ook draadloos opdrachten uitvoeren vanaf het netwerk of via de Cloud. Daarnaast kan deze printer automatisch dubbelzijdig afdrukken zodat je gemakkelijk papier bespaard. Met wel vier verschillende inktkleuren en een papierladecapaciteit van 60 pagina’s kan je flinke opdrachten in één keer uitvoeren!
Brother HL-1110 – Laserprinter
Aanbieding
Ten slotte hebben we nog de printer van Brother. Deze laserprinter is geschikt om grote en kleine opdrachten mee uit te voeren, maar kan niet scannen of kopiëren. Toch is het design van het formaat een groot pluspunt. Hij pas namelijk in elke ruimte, dankzij het compacte formaat. Dat is dus ideaal voor de student of werkende ouder. De printer werkt snel en heeft een USB-interface waarbij je snel opdrachten kan uitvoeren vanaf een USB-stick. Dit is dus een ideale printer voor een persoon die weinig scan of kopieer wensen heeft. Wil je meer weten over elk product of nog even verder kijken? Gebruik dan onderstaande knop om door te gaan naar de webshop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart