Beste digitale weerstation

Hoe fijn is het om in een oogopslag te zien of je een extra trui of regenjas nodig hebt die ochtend? Met een digitaal weerstation kun je direct je recente weersomstandigheden van jouw directe omgeving. Digitale weerstations laten ook de temperatuur van binnen zien, zo kun je ook gemakkelijk de temperatuur binnen in de gaten houden! Het kan ook nog eens als draadloze wekker gebruikt worden, wat kan het beste digitale weerstation nou niet? 

In dit artikel kijken we naar de verschillende redenen om een digitaal weerstation te kopen, de verschillende opties die er zijn en welke vijf digitale weerstations we het beste vinden. 

Waarom een digitaal weerstation?

Met een digitaal weerstation ben je meteen op de hoogte van de temperatuur binnen en mogelijk ook buiten. Met accurate weersomstandigheden en voorspellingen kom je niet meer voor vervelende verrassingen te staan! In een oogopslag kun je zien of die picknick date nog wel doorgaat vandaag, of dat het heeft gevroren vannacht. Een digitaal weerstation faciliteert ook het lekker samen thuis zijn. Je ziet ook of de temperatuur en luchtvochtigheid binnen op peil zijn. 

Hieronder bespreken we een aantal redenen waarom een digitaal weerstation voor jou handig zou kunnen zijn: 

 • Metingen binnen je huis op verschillende plekken

Met digitale weerstations kun je op verschillende plekken binnen je huis metingen plaatsvinden. De meeste huizen hebben een centrale verwarm unit die de temperatuur weergeeft. Maar het is ook fijn om deze metingen op in verschillende kamers te doen. Is het echt zo veel kouder op je slaapkamer dan in de woonkamer? Een digitaal weerstation laat het je in een oogopslag weten!

Digitaal weerstation

 • Met een digitaal weerstation meet je direct buiten je huis

Geen weersvoorspelling gebaseerd op metingen ‘in de regio’ maar precies bij jou op de stoep. Er is geen app of weersverwachting meer nodig! Je kunt in een oogopslag zien wat voor kleding ervoor vandaag geschikt is voor jezelf en/of voor je familie. Ook erg handig om in de ochtend al te kunnen zien of we weer onze auto moeten krabben of we toch nog even onze koffie rustig kunnen opdrinken. 

Digitaal weerstation gezond

 • Goed voor je gezondheid

Een digitaal weerstation ondersteunt een goede gezondheid. Zeker bij sterk wisselende temperaturen is het belangrijk de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten te houden. Voornamelijk in de winter kan door de verwarming de luchtvochtigheid te laag worden. Deze droge lucht kan voor een droge keel en huid zorgen. Door een digitale weerstation heb je altijd actuele metingen en kun je snel reageren als er ongezonde waarden worden aangegeven. Bij een ongezonde luchtvochtigheid geven sommige digitale weerstations een seintje of laten ze een verdrietige smiley zien. 

 • Efficiëntie en tijd bij weerstations

Een digitale weerstation kan ook gebruikt worden als alarm. Je zou dus op kunnen staan en direct het huidige weer en de weersvoorspelling van de rest van de dag kunnen zien. Het weer is een belangrijke factor aan het begin van de dag. Bijvoorbeeld je kunt meteen passende kleren voor jezelf en je kinderen uitzoeken ook kun je een inschatting maken of je die dag met de auto of fiets op pad gaat bijvoorbeeld. 

 • Handig als je net verhuisd bent bijv. voor uitwonende studenten

Twijfel je aan de luchtvochtigheid in huis? Dit wordt bepaald door vele verschillende factoren waar je niet meteen zicht op hebt als je net bent verhuisd. Vooral als je naar een studeerkamer of dat mooie oudere huis bent verhuisd is het belangrijk om extra metingen te doen om je comfort te maximaliseren. Als de luchtvochtigheid niet op orde is kan dat tot gezondheidsproblemen leiden. 

Beste digitale weerstation

 • Handig voor mensen die veel buiten zijn voor werk of hobby 

Het is heerlijk om buiten te zijn en te werken met goed weer! Als je veel buiten bent voor je werk of hobby is het erg handig om rekening te houden met het weer als je je dag plant. Bijvoorbeeld als tuinier ben je constant bezig met de weersomstandigheden, je past je planning aan op de eerste en laatste vorst datum bijvoorbeeld. Een tuinier zou een temperatuuralarm in kunnen stellen! Een digitale weerstation is een perfecte aanvulling voor buitenmensen om hun dagelijks leven te versoepelen!  

 • De beste digitale weerstations zijn ergleerzaam

Wat is een hygrometer? En hoe meet je eigenlijk de luchtdruk? Wanneer is het volle maan? Kinderen staan er bekend om veel vragen te stellen. Voor een nieuwsgierig kind kan een weerstation met uitgebreide functies erg leerzaam en leuk zijn. Vooral als ze dit ook aan het leren zijn op school kan een weerstation een leuke en praktische aanvulling zijn op het curriculum. 

Verschillende functies van weerstations: Binnen én Buiten?

Er zijn veel verschillende weerstations beschikbaar, de keuze voor het beste digitale weerstation hangt af van jou budget en de gewenste functionaliteiten. Hieronder zie je wat belangrijke dingen om te overwegen.

 • Weerstations binnen en buiten? Komt het met een buitensensor? 

De belangrijkste overweging is of je weersinformatie wilt van alleen binnen of van binnen en buiten? Als je alleen geïnteresseerd bent in informatie van binnen je huis zijn weerstations vaker wat voordeliger. Een weerstation die ook metingen van buiten weergeven, worden geleverd met een buitensensor. Het is belangrijk om te kijken hoe groot het bereik van deze sensor is en dus hoe dicht deze moet worden geplaatst bij de hoofdunit. Het voordeel van een digitale weerstation die weersinformatie van binnen en buiten weergeeft, is dat je dus lekker vanuit je bed al kan kijken hoe het weer ervoor vandaag uitziet. 

 • Wat kan een goed weerstation meten?

Alle digitale weerstations meten de temperatuur en evt. luchtvochtigheid. Andere fundamentele functionaliteiten zijn weersvoorspelling, barometer, hygrometer, windsnelheidsmeter en neerslagmeter. Een barometer meet de luchtdruk en een hygrometer de luchtvochtigheid. Andere leuke functionaliteiten zijn: temperatuur trends, maanstanden, eb en vloed, klimaatindicator, algemene weersomstandigheden. 

 • Tijdsweergave en wekker 

Een digitaal weerstation met tijdsweergave en wekker is erg handig als je deze ook wilt gebruiken in je slaapkamer. Niet alle digitale weerstations hebben deze functie. Het weerstation maakt je wakker en informeert je in een oogopslag wat voor weer het buiten is, als de weersomstandigheden niet gunstig zijn weet je ook meteen of je extra moet haasten die dag of juist nog even lekker kunt blijven liggen. 

 • Alarm waarden temperaturen 

Op sommige digitale weerstations kun je zelf een waarschuwing instellen als de temperatuur boven of onder een bepaalde waarde komen. Zo kan je bijvoorbeeld een melding ontvangen als de temperatuur rond het vriespunt komt, zodat je rekening kan houden met ijzel. Of wil je juist een melding als het erg warm wordt, zodat je alvast een lekker buitenbad voor de kinderen op kunt zetten. 

 • Waar weerstation plaatsen?

Voordat je een weerstation bestelt is het ook handig om na te gaan waar je deze wilt plaatsen. Sommige weerstations kunnen op de muur worden gehangen. De meeste weerstations kunnen ook worden neergezet met behulp van een magneethouder of een voet. Indien je ook een buitensensor hebt moet je ook een plek kiezen voor de hoofdunit die daar dichtbij in de buurt is. De meeste weerstations zijn draadloos. Tip: Kijk goed of er batterijen bij worden geleverd en bestel deze eventueel bij. 

De beste weerstation: Dit zijn onze 5 aanbevelingen

Nu je weet wat voor opties er allemaal beschikbaar zijn als je een weerstation gaat kopen, is het tijd voor onze aanbevelingen. We hebben deze handige top 5 voor je gemaakt met de best beoordeelde weerstations. Nu kan je gemakkelijk de beste product kiezen die bij jou past. 

Alecto WS-4700 Professioneel weerstation
Aanbieding
Dit weerstation is van alle functies en gemakken voorzien. Dit professionele weerstation bevat alle functionaliteiten; de barometer, hygrometer, windsnelheidsmeter, neerslagmeter en weersvoorspelling. Dit weerstation komt ook met een buitenunit waarmee deze variabelen gemeten worden: temperatuur, luchtvochtigheid (binnen en buiten), neerslag en windsnelheid. Op dit display worden ook geanimeerde weersvoorspellingen en maanfase weergegeven. Dit product is ook geheel draadloos en heeft een groter bereik van 100 meter (zonder obstructies). De Alecto WS-4700 kan zelfs gebruikt worden als wekker en is dus ideaal voor een goede start van de dag. Op dit product krijg je ook nog 2 jaar garantie.
National Geographic Temeotrend weerstation
Aanbieding
Deze digitaal weerstation is ideaal als u op zoek bent naar een budget optie. Dit weerstation meet de temperatuur en luchtvochtigheid van binnen het huis. Dit weerstation bevat een hygrometer en heeft een alarmfunctie. Het weerstation communiceert door middel van een smiley of de temperatuur en luchtvochtigheid gezond is. Het display bevat geen klok of gegevens van buiten en is daardoor meer minimalistisch en duidelijk. Een extra functie van dit weerstation is dat het ook een opslag heeft van hoogste en laagste waardes. Dit weerstation heeft 6 maanden garantie en kan bevestigd worden met en magneethouder of neergezet worden met een voet.
Alecto WS-2300WT Stijlvol Weerstation
Aanbieding
Dit weerstation bevat tijdsindicatie, barometer, hygrometer en weersvoorspelling van binnen en buiten weer. Dit weerstation bevat een radio gestuurde klok en een alarm wat je kunt snoozen! De draadloze buitensensor stuurt voortdurend de meest actuele metingen naar de hoofdunit. De lokale weersinformatie wordt er ook op weergegeven. Op het grote display wordt alle informatie in grote duidelijke cijfers, letters en afbeeldingen weergegeven. Dit weerstation kan ook gebruikt worden om waarschuwingen te geven als de temperatuur boven of onder een bepaalde waarde komt. De buitenunit heeft een bereik van 50 meter en de fabrieksgarantie is 2 jaar. Dit weerstation heeft een stijlvolle voet en geen ophangmethode.
ThermoPro TP50 Hygrometer Digitaal
Aanbieding
Deze digitale weerstation heeft een lekker klein en compact formaat perfect voor binnenshuis gebruik. De kamertemperatuur en luchtvochtigheid zijn erg gemakkelijk af te lezen en heeft handige functies zoals een klok en alarm, ideaal voor op uw nachtkastje. Dit weerstation is erg voordelig en komt niet met een buitenunit. Dit weerstation kan worden opgehangen of neergezet.
Medisana Digitale Thermo-Hygrometer HG 100
Aanbieding
Dit weerstation is mijn favoriet! Het komt met draadloos buitenstation en geeft naast temperatuur en luchtvochtigheid van binnen en buiten ook een reeks aantal andere meteorologische gegevens weer: zonsop- en ondergang, maanstanden, eb en vloed, klimaat indicator, dubbele alarmtijd. Erg leuk ook voor nieuwsgierige kinderen die graag meer willen leren over het klimaat en het weer. Dit weerstation bevat een hygrometer en weersvoorspelling. Dit weerstation kan neergezet of opgehangen worden en heeft 5 jaar garantie. Het bereik van de buitenunit is 30 meter.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart