Beste Elektrische CV Ketel

Een elektrische Cv-ketel is erg belangrijk, zeker in de winter. Het zorgt er namelijk voor dat alle verwarmingssystemen in je huis op de juiste temperatuur draaien zodat je warm blijft tijdens de koude dagen. Meestal werkt een Cv-ketel op aardgas of olie, maar tegenwoordig heb je ook elektrische varianten. Deze zijn beter voor het milieu en vaak ook makkelijk zelf te koppelen. 

In dit artikel kijken we naar de voordelen van een elektrische cv-ketel, waar je op moet letten bij het kopen ervan en hebben we een top 5 met de beste elektrische cv-ketel voor je gemaakt. 

Voordelen van een elektrische cv-ketel

Ten opzichte van een standaard Cv-ketel, heeft een elektrische Cv-ketel best veel voordelen. Zowel op zuinigheid als gebruik tellen deze voordelen. 

beste Elektrische CV ketel

 • Prijs

In tegenstelling tot andere verwarmingssystemen, is een elektrische Cv-ketel erg voordelig. De aankoopprijs kan best duur zijn, maar uiteindelijk ben je minder geld kwijt dan wanneer je een ketel hebt op basis van gas of olie. 

 • Onderhoud

Een elektrische ketel heeft weinig onderhoud nodig en is vrij vanzelfsprekend in het gebruik. Hierbij is het onderhoud ook niet verplicht, zoals dat bij gasketels wel is. Bovendien kan je zelf onderhoud uitvoeren wanneer dat nodig is, en heb je niet per sé een specialist nodig (al mag dat natuurlijk wel). 

 • Ecologisch verantwoord

Elektriciteit is een duurzame energiebron en ook beter voor het milieu dan gas en olie. Je helpt dus niet alleen je eigen huishouden met het gebruik van een elektrische Cv-ketel, maar ook de natuur.

 • Veilig

Elektriciteit is een erg veilige brandstof. Een gasketel kan bij verkeerd gebruik exploderen of leiden tot een CO2 vergiftiging, terwijl een elektrische ketel dit niet kan. Je moet er hooguit op letten dat je geen openstaande snoeren aanraakt omdat je dan een schok kan krijgen, maar ook die kans is zeer klein.

 • Handig design

Een elektrische Cv-ketel is niet alleen makkelijk te installeren, hij neemt vaak ook erg weinig ruimte in beslag, waardoor het makkelijk is om hem ergens in een klein kastje te plaatsen. Zo staat hij niet zomaar in de weg en kan je er makkelijk bij wanneer dat nodig is. 

 • Geen rookgasafvoer

Omdat een elektrische Cv-ketel geen gas uitstoot, heb je ook geen aparte afvoer nodig voor deze lucht. Dat scheelt ruimte en gevaar voor een lek. 

Waar let je op bij het kopen van een elektrische cv-ketel?

Er zijn niet zo veel dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een Cv-ketel, maar de dingen waar je wel op moet letten zijn erg belangrijk. Deze spelen namelijk een grote rol in de efficiëntie van het apparaat en de kosten die daaraan verbonden zijn. 

elektrische cv ketel

 • Isolatie van het huis

Een elektrische Cv-ketel verbruikt veel energie en moet dus zo efficiënt mogelijk werken. Wanneer je huis niet volledig of voldoende is geïsoleerd, kan je dus flink wat warmte verliezen wat extra in de kosten gaat zitten. Zorg er dus voor dat je spouw-, vloer- en dakisolatie hebt voordat je een elektrische ketel aanschaft. 

 • Zonnepanelen

Hoewel elektriciteit een erg duurzame energiebron is, is deze momenteel nog erg duur. Dit zal in de toekomst gaan veranderen, maar tot die tijd is het voordeliger voor je huishouden wanneer je al zonnepanelen hebt welke extra energie kunnen opwekken voor je elektrische ketel. 

 • Waterverwarming

De meeste standaard elektrische Cv-ketels verwarmen geen water, waardoor je hier een apart systeem voor zou moeten aansluiten. Enkele speciale varianten hebben echter wel een ingebouwde verwarmingspomp voor water. Als je al een waterverwarmingssysteem in je huis hebt, is dit geen probleem, anders is het wellicht handig om te kijken naar een hybride Cv-ketel. 

 • Aansluiting op elektriciteit

Veel woningen hebben een standaard elektriciteitsaansluiting van 1x 40 Ampère. Dit is niet genoeg voor een elektrische Cv-ketel, waardoor het gebruik van dit apparaat niet rendabel zou zijn voor je woning. Wanneer je 3x 35 Ampère aansluitingen hebt, kan je wel kiezen voor een elektrische Cv-ketel. Je kan deze wijziging aanvragen bij je netbeheerder. 

 • Gedeeltelijke verwarming

Er bestaan ook Cv-ketels die slechts een deel van je huis verwarmen in plaats van je volledige woning. Dit kan heel handig zijn wanneer je ergens een kamer huurt, maar is minder fijn wanneer je hoopte alle kamers te kunnen verwarmen. Houd hier dus rekening mee bij het aanschaffen van een elektrische Cv-ketel. 

Beste elektrische cv-ketel: dit is onze Top 5

Om je te helpen bij het kiezen van een elektrische Cv-ketel, hebben wij een top 5 gemaakt met de beste producten van 2021. Zo weet je precies welke je het beste kan aanschaffen op basis van hun functies en kosten.

Remeha Tzerra M 28c PLUS HR
Aanbieding
Deze zuinige Cv-ketel is geschikt om zowel op de verwarmingen aangesloten te worden als op je watersysteem in huis. Bovendien bevat dit apparaat een E-Twist thermostaat waarbij je dus direct de standaardtemperatuur voor je woning kan instellen zonder daar nog een apart apparaat voor te hoeven aanschaffen. Het apparaat verbruikt minimaal 6,1 en maximaal 24,8 kilowatt en is redelijk stil. Het product is erg compact en heeft een maximaal volume van 13 liter. Wat wil je nog meer?
Bosch elektrische cv ketel 9 kW
Aanbieding
De ketel van Bosch is ideaal voor de kleinere appartementen en woningen. Hij kan namelijk ruimtes tot 100m2 verwarmen. Ook is deze geschikt om gasketels te vervangen, waardoor je geen kans meer loopt op een koolmonoxidevergiftiging. Het apparaat heeft weinig onderhoud nodig en heeft ook geen afvoerslang nodig. Bovendien heeft hij een ingebouwde circulatiepomp waar je zelf vrijwel niks aan hoeft te doen. Hij kan to 130 liter bevatten en heeft een slim beveiligingssysteem zodat hij niet zomaar kapotgaat over overwerkt raakt. Dit apparaat kan echter niet op het watersysteem aangesloten worden.
Vaillant ketel Ecovit VKK 286
Aanbieding
Deze staande ketel is goed geschikt voor wat grotere ruimtes en is erg makkelijk in het gebruik. Zo bevat het standaard een pneumatische regeling van de gas/luchtverhoudingen, heeft het een waterdruksensor, kan het beveiligd worden tegen vorst en heeft het een veiligheidssysteem wanneer het waterniveau te laag wordt. Dit apparaat is geschikt om aan te sluiten op je sanitair en heeft een digitaal scherm waarop je alle belangrijke informatie kan aflezen. Zo weet je precies wat de status van het apparaat is en of het tijd is voor onderhoud.
Mikoterm eTronic 7000
Aanbieding
De Mikoterm Cv-ketel heeft een central processing unit waarbij het gemakkelijk een centraal verwarmingspunt van je huis wordt. Ook heb je geen extra aanpassingen nodig aan je leidingen wanneer je deze gebruikt, hij past gewoon op de plek van je vorige ketel. Het apparaat is super stil en heeft een elegant design waardoor het niet uitsteekt bij de rest van je huis. De ketel kan van 6 tot 24 kW verwarmen, dus afhankelijk van de grootte van je huis, kan je een aantal kamers of je gehele woning warm houden. Ook kan de eTronic ingezet worden als back-up voor de hoofdketel in je huis, mocht deze ooit uitvallen door een storing. Je hebt dan geen last van gemiste warmte.
Bosch elektrische cv-ketel 12 kW
Aanbieding
Ten slotte hebben we nog de elektrische ketel van Bosch die tot wel 150 m2 kan bereiken. Je hebt hiervoor slechts 15 kW nodig, ten opzichte van andere Cv-ketels die meer energie kosten. De ketel werkt circulerend en is daarom erg energiebesparend. Bovendien voldoet het helemaal aan de nieuwe EU-richtlijnen ten opzichte van waterverwarming en warmte in het huis. De ketel gebruikt geen Pcb’s, waardoor je bij vervanging niet gelijk het hele bord moet vervangen, maar alle kabels individueel kan aanpassen en vervangen. Dat scheelt tijd, geld en ruimte. Ook heeft het apparaat een foutregistratie en kan hij tot 10 vorige fouten onthouden, zodat je patronen kan herkennen mochten deze voorkomen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart