Beste frietsnijders, keuzehulp voor patatsnijders

Friet, ofwel patat, is van oudsher een zeer populair voedingsmiddel. Er gaat voor veel mensen niets boven een heerlijke portie friet met een saus naar keuze. Maar om aan écht lekkere friet te komen, moet je een stap extra zetten; het zelf maken.

Bijna alles wat je zelf maakt is lekkerder dan het in een winkel of supermarkt kopen. Vaak simpelweg puur omdat het dan een stuk verser is. Dit is dan ook de grootste reden dat patatsnijders steeds populairder beginnen te worden. Met een professionele frietsnijder maak je namelijk in een handomdraai je eigen friet. Dit zorgt voor een overheerlijk resultaat.

In dit artikel nemen we alles met je door wat je over de beste patatsnijders zou moeten weten. Dit helpt je bij het maken van een optimale keuze. We eindigen dit artikel namelijk met een top 5 van patatsnijders van dit moment.

Welke soorten patat- of frietsnijders zijn er?

Een frietsnijder komt in vele soorten en maten. Zo is er niet maar één type frietsnijder waar je uit kunt kiezen. Voor veel mensen is dit erg prettig, aangezien het ze de mogelijkheid geeft om tot een optimale optie te komen. Zo verschillende opties qua patatsnijders op de volgende gebieden:

  • Verschillende snijramen: Niet iedere frietsnijder is uitgerust met hetzelfde type snijraam. De basisversie bestaat vaak wel uit één snijraam, waardoor je dus altijd één type friet kunt snijden. Echter zijn er ook wat uitgebreidere patatsnijders waarbij de opties toenemen. Deze hebben bijvoorbeeld meerdere messen waarmee de friet gesneden wordt. Het stelt je in staat meer variatie aan te brengen. Het resultaat is dat de friet er qua uiterlijk in verschillende situaties anders uitziet.

  • Professionele frietsnijder: Dan is er ook altijd de optie om voor een professionele frietsnijder te kiezen. Dit is een relatief groot apparaat. Het is daarom ook extra geschikt voor in de horeca. Dankzij het formaat kun je er grotere hoeveelheden friet tegelijk mee snijden. Vaak is een professionele frietsnijder ietwat overdreven om in huis te halen. Er is dan niet voldoende ruimte voor. Bovendien is het vaak gewoon ook simpelweg niet nodig om die thuis in de keuken te hebben staan.

  • Materiaal: Tot slot bestaan verschillende patatsnijders ook uit ander materiaal. Een frietsnijder kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van kunststof, RVS, metaal of staal. Deze verschillende materialen komen met verschillende unieke kwaliteiten. Echter gaat het voor mensen vaak vooral om de visuele aspecten van de verschillende materialen. De frietsnijder die het best past bij de omgeving EN goed bestand is tegen de omstandigheden is over het algemeen de winnaar.

Waar let je op bij het kopen van een patatsnijder?

Wanneer je besluit om een frietsnijder in huis te halen, is het zaak om op een aantal zaken te letten. Het is namelijk niet zomaar een kwestie van een patatsnijder uitkiezen en deze meteen kopen. Je wilt er wel zeker van zijn dat je voor de optimale keuze gaat. Dit doe je door de rekening te houden met het volgende:

  • Formaat: Zoals eerder al kort even aangegeven, bestaan er patatsnijders in allerlei soorten en maten. Zo is een professionele frietsnijder vaak aan de grote kant. Deze is uitermate geschikt voor in de horeca, maar wat minder voor thuis. Het formaat van de patatsnijder is daarmee erg belangrijk. Je wilt deze voor thuis niet te groot hebben. Echter levert een te kleine frietsnijder ook problemen op. Hier passen dan niet altijd meer alle aardappelen in, wat voor extra snijwerk zorgt. Voor optimaal gemak bij het snijden van friet wordt aangeraden om voor een frietsnijder te kiezen die minstens rond de 15 cm aan ruimte biedt tussen het snijrooster en de drukzijde.

  • Type snijrooster: Vervolgens zijn er ook verschillende typen snijroosters waar je uit kunt kiezen. Ben je bijvoorbeeld een liefhebber van extra dunne friet? Ga dan voor een frietsnijder waarbij de snijroosters relatief kleine vakjes hebben. Hou je juist meer van dikke friet? Dan geldt uiteraard het tegenovergestelde. Hier zit veel variatie in, waardoor het dus zeker de moeite waard is om er aandacht aan te besteden.

  • Schoonmaakmogelijkheden: Tot slot is het ook belangrijk om rekening te houden met hoe je de frietsnijder gaat schoonmaken. Sommige opties zijn vaatwasserbestendig, anderen niet. Bovendien is het bij het ene product een stuk lastiger om deze weer schoon te krijgen dan bij een alternatief het geval is.

Beste frietsnijder: Dit is onze Top 5

Om je op weg te helpen bij het vinden van de beste frietsnijder van dit moment, hebben we een top 5 samengesteld. Het gaat hierbij dus echt om de patatsnijders die door de mensen als best beoordeeld zijn, zonder dat het direct om de allerduurste opties gaat. De top 5 bestaat uit:

Hendi Fritessnijder
Aanbieding
De Hendi Fritessnijder Professional is een frietsnijder met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor een relatief goede prijs heb je zo al de beschikking over een topproduct van het merk Hendi. Gemaakt van RVS gaat dit materiaal bovendien langdurig in een goede staat mee. Bijgeleverd zijn 4 verschillende messen, waardoor je friet van verschillende formaten kunt krijgen. Met afmetingen van 43 bij 29 cm komt deze eigenlijk in iedere keuken goed tot zijn recht. Momenteel een van de populairste keuzes onder mensen die naar een kwalitatief hoogstaande frietsnijder op zoek zijn.
Zyliss Fritessnijder
Aanbieding
De Zylis Fritessnijder met 2 inzetten is een bijzonder budgetvriendelijke optie. Wanneer je niet veel geld kwijt wilt zijn aan deze investering is dit zeker een product om te overwegen. Gemaakt van kunststof zit het met de kwaliteit in ieder geval goed. Het witte uiterlijk past bovendien bij de meeste keukens. Zoals de naam al verraad, komt deze frietsnijder met 2 verschillende messen. Zo kun je moeiteloos friet snijden in het formaat dat je zelf als het meest prettig ervaart. Onder de patatliefhebbers heeft dit product een goede reputatie.
Stevige Frietsnijder + Gratis Dunschiller
Aanbieding
Deze Qwality4u Frietsnijder + gratis dunschiller heeft in principe alles wat je zoekt in een frietsnijder. Dankzij de verschillende messensets kun je zelf kiezen welk formaat je friet krijgt. Bovendien is er ook aandacht besteed aan de afwerking van deze patatsnijder. Het zilvergrijze uiterlijk ziet er hoogwaardig uit en past perfect in iedere keuken. De afmetingen van 8 bij 26 cm zijn ideaal om zelfs in de wat kleinere keuken te plaatsen. Dankzij de bijgeleverde aardappelsnijder ga je eenvoudig aan de slag.
Aardappel snijder – Chips maker
Aanbieding
Naast aardappelsnijders om friet van te maken, zijn er ook aardappelsnijders waarmee je chips kunt maken. Dit bijzonder budgetvriendelijke product is daar uitermate geschikt voor. Gemaakt van staal en kunststof bestaat het uit zeer betrouwbare onderdelen. Met dit product creëer je eenvoudig unieke vormen met een aardappel. De spiraalslinger ziet er bijzonder feestelijk uit. Bovendien is het heel makkelijk in gebruik. Iedereen kan ermee overweg. Een zeer speciaal product waar je nog jarenlang plezier aan gaat beleven.
Westmark Sturdy Frietsnijder
Aanbieding
De Westmark Sturdy Frietsnijder is een bijzonder betrouwbaar product. Ontworpen door het topmerk Westmark gaat deze frietsnijder je helpen om heerlijk je eigen friet te maken. Het apparaat zelf komt met 3 verschillende messen. Hierdoor kun je niet alleen typisch Hollandse frietjes maken, maar ook de Belgische en Franse varianten. Daar komt nog bij dat je de functie ook kunt toepassen voor bijvoorbeeld het maken van fruit of groente. Kies je favoriete kleur en ga binnen een handomdraai zelf al aan de slag.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart