Beste heetwater dispenser

Tijdens de koude dagen is het ideaal om gebruik te kunnen maken van de beste heet water dispenser. Zo heb je binnen no-time een lekkere warme drank om van te genieten en wordt ook je tijd in de keuken ingekort. Wie wil dat nu niet?

Wanneer je een heet water dispenser gaat aanschaffen, zijn er altijd een aantal punten om rekening mee te houden. Zo is het fijn om te weten wat de voordelen zijn, welke eigenschappen belangrijk zijn om op te letten en welke producten het beste van de markt zijn. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt bij het aanschaffen van een heetwaterdispenser zodat je een weloverwogen beslissing kan nemen. Lees snel verder!

Waarom een heetwaterdispenser?

Een warm water dispenser geeft, zoals de naam doet vermoeden, warm en heet water uit een handig kraantje. Ten opzichte van een gewone kraan of kokend water kraan heeft dit meerdere voordelen.

 • Stel zelf de temperatuur in

Bij een standaard kraan moet je altijd maar gokken hoe heet het water wordt, en komt de temperatuur vaak niet ver boven de 45 graden uit. Een heetwaterdispenser geeft je de mogelijkheid om zelf de gewenste temperatuur in te stellen, of dit nu 80 graden Celsius is of 40 graden. Je weet precies wat je krijgt en hoef geen gok te wagen.

heetwater dispenser

 • Het is sneller

Wanneer je een kopje thee wil klaarmaken, zal een waterkoker of ketel daar wat tijd voor nodig hebben. Een heet water dispenser verhit het water in kleinere porties, waardoor het water sneller heet is en precies genoeg is om in je theekopje te passen. 

 • Geen onnodige verhitting

Zoals hierboven al benoemd wordt, verhit een dispenser het water per portie. Bij sommige apparaten kan je zelf de portiegrootte instellen, maar meestal komt het uit op zo’n 200 milliliter water. Dat is precies genoeg voor één kop thee. Op deze manier zal je nooit zomaar te veel water verhitten en daarmee energie verspillen.

 • Gemakkelijk te bedienen

Als je minder mobiel bent in je handen en armen, kan het best lastig zijn om een kokendwaterkraan of waterkoker aan te zetten. Je hebt daar namelijk meerdere handelingen voor nodig. Een warm water dispenser kan je gemakkelijk bedienen met één druk op de knop. Je zet je glas onder de dispenser en er stroomt direct heet water in. Zo heb je ook geen kans op morsen. 

Waar let je op bij het kopen van de beste heet water dispenser?

Heet water dispenser

Naast de vele voordelen die een heet water dispenser heeft, is het ook handig om te kijken naar de aandachtspunten voor je een aankoop maakt. Deze punten verschillen per persoon omdat ze van je eigen wensen afhankelijk zijn. Daarom is het extra belangrijk om hier aandacht aan te besteden. 

 • De grootte van het reservoir

Afhankelijk van het doeleinde van de dispenser is het belangrijk om te kijken naar de grootte van het reservoir. Een groot reservoir hoeft minder vaak vervangen te worden en kan grotere porties dispenser per keer, maar neemt wel meer ruimte in de keuken in beslag. Een klein reservoir moet vaker gevuld worden, maar is kleiner van formaat en past beter in de kleine hoekjes van je keuken.

 • Het vermogen

Een heetwaterdispenser met een hoog vermogen zal het water sneller kunnen verhitten. Wel gebruikt een apparaat met meer vermogen ook meer energie, waardoor deze minder zuinig is dan een dispenser met een lager vermogen. 

 • Automatische stop

Sommige dispensers hebben een automatische stop waarbij ze stoppen met schenken wanneer de rand van het kopje is bereikt. Dit is erg handig om opruimwerk te voorkomen. Je hoeft daarbij ook minder op te letten en kan de dispenser aanzetten zonder dat je er nog veel op moet letten.

 • Zelf de hoeveelheid instellen

Wanneer je een grote drinker bent, of juist meer van kleine kopjes thee houdt, is het fijn als je zelf de hoeveelheid water per keer kan instellen. Dan weet je precies hoeveel je kan verwachten en zal je niet te veel of te weinig water ontvangen. Niet alle apparaten bieden deze optie aan, dus het is handig om daar goed op te letten.

 • Temperatuur instellen

Veel waterdispenser heet water hebben de mogelijkheid om zelf de temperatuur van het water in te stellen. Zo kan je 80 graden water krijgen wanneer je een groene thee wil drinken, of 30-37 graden om babyvoeding mee klaar te maken. 

 • Het bijvullen van het reservoir

Afhankelijk van het type apparaat dat je koopt, zullen er verschillende manieren zijn om het reservoir bij te vullen. Sommige apparaten moeten namelijk helemaal van de standaard afgenomen worden om bij te vullen, zoals een waterkoker, terwijl je bij anderen juist het reservoir kan loskoppelen. 

Heetwaterdispenser

 • Materialen

Tegenwoordig wordt er veel focus gelegd op BPA-vrije producten. Dit komt omdat BPA’s niet goed zijn voor je gezondheid. Inmiddels zijn vrijwel alle heet water dispensers BPA-vrij, maar zijn ze dat nog niet allemaal. Het is daarom belangrijk om goed te letten op de materialen van je heetwaterdispenser en of zij een BPA-vrij label hebben. 

 • Indicatielampje

Hoewel een heetwaterdispenser redelijk snel het water verhit, is het wel handig om te weten wanneer het apparaat volledig op temperatuur is. Daarom hebben sommige warm water dispensers een indicatielampje. Hiermee zie je direct of het water op temperatuur is of dat je nog even moet wachten met schenken. 

 • Schoonmaakwerk

Net zoals alle andere huishoudelijke apparaten moet een heet water dispenser schoongemaakt worden. Bij de één gaat dat echter makkelijker dan bij de ander. Wanneer je zelf weinig tijd hebt of minder wil schoonmaken, is het handig om te kiezen voor een dispenser die gemakkelijk uit elkaar gehaald kan worden of waarvan bepaalde delen in de vaatwasser mogen. Dit scheelt schoonmaaktijd en werk. 

Bekijk onze top 5 van de beste heetwaterdispenser: dit is onze Top 5

Domo DO497WK
Aanbieding
De Domo waterdispenser is ideaal om snel thee mee te maken! Het grote reservoir kan tot 2 liter water vasthouden, maar verhit slechts de hoeveelheid die je op dat moment nodig hebt. Het apparaat verhit het water tot het kookpunt binnen 45 seconden. Ook schenkt het porties van 150 ml of 300 ml per keer, precies genoeg voor één kopje thee of soep. Het apparaat is BPA vrij en kan gemakkelijk losgekoppeld worden van het station om bij te vullen. Ook wordt het water direct gefilterd, zodat je geen last hebt van kalk in je kop thee.
MOA Heetwaterdispenser
Aanbieding
Wil je liever zelf de temperatuur kunnen instellen? Kies dan voor de MOA heetwaterdispenser. Dit handige apparaat geeft je de mogelijkheid om zelf een temperatuur tussen de 45 graden en 100 graden uit te kiezen. Bovendien werkt het apparaat met een geheugenfunctie, zodat je de volgende keer weer direct de juiste temperatuur hebt. Met één druk op de knop kan je ook de gewenste hoeveelheid per portie instellen tot wel 500 ml per keer. Het grote reservoir van 2,7 liter voorkomt dat je regelmatig het apparaat moet bijvullen, maar kan gemakkelijk losgekoppeld worden wanneer dit nodig is. Ten slotte heeft het apparaat ook een droogkookbeveiliging waarmee je voorkomt dat deze kookt wanneer er onvoldoende water aanwezig is.
Magnani Kokend Water Dispenser
Aanbieding
De kokend water dispenser van Magnani geeft je binnen 10 seconden kokend water. per keer tot wel 500 ml! Om mokken van verschillende groottes te kunnen vullen. Het is mogelkijk om de hoogte te verstellen zodat vrijwel elk type beker er onder past. Ook heeft het apparaat een handig lekbakje waarin het nadruppelen kan worden opgevangen. Het apparaat is erg zuinig met energie. Dit komt doordat het slechts de gewenste hoeveelheid water verhit en verbruikt. Hierdoor gebruikt je minder energie dan een reguliere waterkoker. Bovendien is ook dit apparaat BPA-vrij! Je kunt dus zonder zorgen genieten van een hete kop thee of soep.
MOA Heetwaterdispenser KT2214A
Aanbieding
De warm water dispenser van MOA is niet alleen erg handig. Niet alleen in het gebruik, maar het is ook een echte eyecatcher! Dankzij de twee verwarm elementen kan je gemakkelijk de gewenste temperatuur instellen. Daarnaast kan hij per minuut tot wel 500 ml water verhitten. Wanneer je kleine kinderen in huis hebt, is dit apparaat ook erg Veilig. Het heeft namelijk een cool-touch functie! dit zorgt ervoor dat de buitenkant van het apparaat niet heet zal aanvoelen, zelfs wanneer het water kookt. Zo heb je geen last meer van verbrande vingers of handen. De dispenser van MOA heeft ook handige antislip voetjes. Het apparaat zal dus niet snel van het aanrecht glijden.
Proficook HWS1145
Aanbieding
De heet waterdispenser van Proficook heeft niet alleen vijf verschillende temperatuurstanden, maar ook een ingebouwde waterfilter waardoor je altijd water van de hoogste kwaliteit zal drinken. Binnen slechts vijf seconde is het apparaat in staat om kokend water af te geven. hij heeft zes verschillende portie-opties. Er past tot wel 4 liter water in het reservoir, waardoor je deze niet vaak hoeft bij te vullen. Bovendien heeft het apparaat een handig kinderslot. Antislip voetjes waardoor deze niet snel zal vallen. Ook geven de indicatielampjes direct aan wanneer het water klaar is voor gebruik!

Heet water dispenser V.S. een kokendwaterkraan

Nu vraag je je misschien af waarom je een heetwaterdispenser zou kopen in plaats van een kokendwaterkraan. Ons antwoord daarop is simpel: een heet water dispenser is veel toegankelijker ten opzichte van een kokendwaterkraan. 

 • Temperatuur

Een kokendwaterkraan geeft standaard kokend water, maar soms heb je water nodig van slechts 60 of 70 graden Celsius. 

 • Gemak

Een kokendwaterkraan heeft vaak een speciale veiligheid handeling om te voorkomen dat je deze per ongeluk aan zet. Wanneer je minder mobiel bent, kan dit er echter voor zorgen dat je meer problemen hebt met het aanzetten van de kraan. Doordat een dispenser met een simpele knop werkt, kan je deze makkelijker bedienen. 

 • Milieuvriendelijk

Een kokendwaterkraan verhit al het water in één keer, zelfs wanneer het een reservoir heeft van 10 liter. Een dispenser verhit slechts het water dat je nodig hebt, waardoor deze minder energie verbruikt en milieuvriendelijker is. 

 • Kosten

De prijs van een heet water dispenser ligt vaak tussen de €75 en €200 euro met hier en daar een paar uitzonderingen. Dit is in verhouding een vrij lage prijs. Voor een kokend water kraan ben je al gauw een paar honderd euro kwijt, wat aanzienlijk meer is dan een dispenser.

 • Volume

Waar een kokendwaterkraan wel beter op scoort is het volume. Een kokendwaterkraan kan namelijk al gauw tot wel 10 of 15 liter water vasthouden waar een heet water dispenser dat niet kan. Ook kan je een kokendwaterkraan aansluiten op je leidingen, zodat je deze zelf niet hoeft bij te vullen. Een warm water dispenser zal zo nu en dan toch bijgevuld moeten worden, maar neemt daarbij wel minder plaats in van een kokendwaterkraan. 

Nu dat je alle ins en outs van de beste heet water dispenser weet, is het tijd om een keuze te maken. Heb je al een bepaald model in gedachten of wil je nog even verder kijken? Voor meer informatie, bekijk onze website met de knop hieronder!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart