Beste laptop voor foto- of videobewerking

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe laptop, is het altijd verstandig om te kijken naar de specificaties van elk model. Sommige laptops zijn namelijk uitstekend voor het verwerken van teksten, maar minder goed om mee te gamen. Andere laptops zijn juist helemaal uitgerust voor een goede game, maar zijn minder handig om mee te nemen naar je hoorcollege. 

Vandaag kijken we naar de beste laptop voor foto of videobewerking en waar je op moet letten wanneer je deze laptop wil aanschaffen. Daarna geven we je een top vijf met de beste laptops die geschikt zijn voor foto- en videobewerking. 

Wanneer koop je een laptop foto of videobewerking?

In de meeste gevallen ga je pas op zoek naar een laptop voor fotobewerking wanneer je deze daadwerkelijk nodig hebt. Of je nu voor je opleiding veel zware taken moet uitvoeren, of deze juist hobbymatig doet, een laptop voor fotobewerking kan altijd goed van pas komen! 

Als je echter een student bent, speelt de prijs vaak een grote rol bij het aanschaffen van een laptop. Het is namelijk niet iets dat je zomaar aanschaft. Het beste moment om een goede laptop aan te schaffen is daarom rond het begin van het studiejaar of rond de feestdagen. 

Als student heb je recht op studentenkorting en veel websites geven deze korting daarom ook speciaal aan studenten aan het begin van het schooljaar. Zo kunnen ze een goede start maken. Ook kan je je studielaptop aangeven bij je belastingaangifte, zodat je een deel van het bedrag kan terugkrijgen. 

Tijdens de feestdagen geven veel websites aanbiedingen op allerlei luxeproducten, inclusief laptops. Dit maakt ze aantrekkelijk om cadeau te doen, maar ook aantrekkelijk voor om dan voor jezelf een laptop aan te schaffen. De kortingen kunnen namelijk er hoog oplopen. 

Waar let je op bij laptops voor fotobewerking?

Bij het aanschaffen van een laptop voor videobewerking is het belangrijk om op een aantal kenmerken te letten om zeker te weten dat deze laptop goed functioneert. Hieronder hebben we een aantal punten beschreven die van belang zijn voor de kwaliteit en gebruikservaring van de laptop. 

  • Processor

Bij zware foto- en videobewerkingsprogramma’s is het belangrijk om te kijken naar de processor die bij de laptop hoort. Deze moet namelijk veel aankunnen. De processor staat voor de kracht van je laptop, dus een goede laptop zou minimaal een Intel Core i5 of AMD A12 processor moeten hebben om deze programma’s te kunnen draaien.

  • Werkgeheugen

Het werkgeheugen staat voor de hoeveelheid taken de laptop tegelijk kan uitvoeren. Een laptop met weinig werkgeheugen zal snel vastlopen wanneer je te veel programma’s of tabbladen open hebt staan. Een groot werkgeheugen van 8 gigabyte of zelfs 12 gigabyte zijn daarom van belang bij een laptop voor fotobewerking. 

  • Videokaart

Foto’s en video’s bewerken vraagt veel aandacht voor detail en dat lukt het beste met een goede videokaart. Deze kaart zorgt ervoor dat je materiaal zo duidelijk mogelijk in beeld komt. Een matige videokaart werkt wellicht prima, maar je zal hier best wat details op missen welke cruciaal kunnen zijn voor je project. Een NVIDIA GeForce GTX 950M is uitstekend voor grote projecten! 

  • Harde schijf

Hoewel het werkgeheugen erg belangrijk is voor het draaien van je programma’s, is de harde schijf ook erg essentieel voor de opslag van al je projecten. Een harde schijf met slechts een klein beetje opslagruimte zit al snel vol, waardoor je veel zou moeten weggooien. Een laptop voor videobewerking heeft al gauw een opslag van 1 terabyte nodig. Daarnaast zou je nog een extra harde schijf kunnen aanschaffen om je werk apart op te slaan. 

  • Het beeldscherm

Naast de videokaart is het beeldscherm ook belangrijk voor de kwaliteit van je werk. De videokaart kan nog zo goed zijn, als je een scherm hebt met slechts een resolutie van 1080px, dan zal je nog steeds wat details missen. Let ook goed op de kleuren van het beeldscherm. Sommige laptops zijn speciaal ontwikkeld voor fotobewerking waardoor zij kleuren beter weergeven dan de standaard laptops. 

Ook is het handig om te kijken naar de grootte van het beeldscherm. Een klein beeldscherm is lastiger om mee te werken dan een groot beeldscherm. Zeker bij een laptop voor fotobewerking is het handig om veel tegelijk te kunnen zien.

  • Extra aansluitingen

Sommige laptops hebben de optie om nog een aparte monitor eraan te koppelen, dan kan je je werk over twee of meerdere schermen verdelen. Dat maakt het werken een stuk makkelijker, maar kan ook belastend zijn voor je laptop. Kies daarom een sterke laptop met deze mogelijkheid tot een extra verbinding. 

Beste laptops voor fotobewerking of zware taken: dit is onze Top 5

MEDION AKOYA P17605
Aanbieding
De Medion Akoya is een ontzettend geschikte laptop voor videobewerking. Dankzij het werkgeheugen van 16GB en een opslag van wel 2TB kan je ontzettend veel werk uitvoeren zonder dat de laptop daar last van heeft. Het apparaat heeft bovendien ook een Intel Core i7 processor, waardoor hij zonder problemen zware programma’s aan kan. Qua beeldkwaliteit laat deze laptop niks te wensen over. De NVIDIA GeForce MX250 videokaart in combinatie met het strakke scherm zorgen voor de beste ervaring tijdens het bewerken van je foto’s of video’s.
Asus VivoBook 17 X712FB-AU542T
Aanbieding
De Asus Vivobook is weer uitstekend voor het bewerken van foto’s. Deze laptop heeft een wat lager werkgeheugen en een lagere opslag, maar is daardoor prima in staat om éen of meerdere fotobewerkingsprogramma’s aan te hebben staan. Doordat de laptop een Intel Core i7 processor heeft, heeft hij genoeg kracht om deze programma’s in volle kwaliteit te draaien. Mocht je toch meer op het apparaat willen opslaan? Dan kan je met een aparte harde schijf de opslag nog uitbreiden. Ook het scherm is weer uitstekend. Het beeldscherm heeft een full-HD kwaliteit en een krachtige videokaart zodat je geen enkel detail mist tijdens het bewerken van je foto’s.  
HP ENVY 17-cg0720nd
Aanbieding
De HP Envy is een echte topper en is perfect voor zowel foto- als videobewerking. De krachtige processor en het flinke werkgeheugen zorgen ervoor dat deze computer zelfs de zwaarste programma’s aankan. Bovendien zorgt de krachtige videokaart ervoor dat video’s en foto’s in 4K kwaliteit goed op het scherm terecht komen. De laptop is wat groot, maar prima om thuis of op kantoor mee te werken. Voor het meenemen van deze laptop heb je wellicht een wat grotere tas nodig, maar dat is maar een klein nadeel in verhouding met alle voordelen die dit apparaat biedt.
MSI Creator 17M A10SD-207NL
Aanbieding
MSI staat normaal gesproken bekend als een merk om mee te gamen, maar je kan deze laptops natuurlijk ook prima gebruiken voor videobewerking of fotobewerking. De krachtige processor en het werkgeheugen zorgen ervoor dat het apparaat vrijwel elk programma aankan. Wil je meerdere tabbladen tegelijk open hebben? Dan is dit ook geen probleem! Deze laptop kan tot 512GB opslaan op het apparaat zelf, de rest zal via een externe harde schijf of in de Cloud opgeslagen moeten worden. Toch moet je het niet onderschatten, want 512GB is ontzettend veel opslag, zeker wanneer je bedenkt dat de meeste films van 2 uur slechts 1 tot 5 gigabyte in beslag nemen.
Lenovo Chromebook Ideapad
Aanbieding
Ten slotte hebben we de Lenovo Chromebook. Ook deze heeft minder opslag beschikbaar omdat je veel met de Cloud kan werken. Het apparaat is nog kleiner dan de Acer Chromebook en past daardoor in vrijwel elke tas! Dankzij de snelle processor kan je vrijwel direct na het opstarten aan de slag met je studie en hoef je niet zo vaak te wachten totdat een pagina volledig geladen is. Door middel van wifi of bluetooth kan je je laptop verbinden aan allerlei netwerken en apparaten en heb je binnen no-time een goede verbinding. Let op, de Lenovo Chromebook heeft geen touchscreen. Voor meer informatie over de laptops en hun specificaties, bekijk onze webshop via onderstaande knop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart