Beste laptop voor Studenten

De beste laptop voor studenten is een essentieel onderdeel van elke opleiding. Zeker nu er tegenwoordig meer en meer lessen online gegeven worden. Daarom willen wij je op pad helpen om de beste laptop voor school uit te zoeken, zodat je niet meer verder hoeft te kijken. 

In dit artikel kijken we naar de redenen om een studentenlaptop aan te schaffen, waar je op moet letten en welke laptops als beste uit de test zijn gekomen. 

Waarom een laptop voor studenten?

Naast dat een laptop veel gebruikt wordt voor studies, heeft het nog veel meer andere functies. Daarom kijken we naar alle redenen om een laptop voor studenten aan te schaffen.

 • Draagbaar

Laptops zijn, in vergelijking met een computer, compact, licht en gemakkelijk in je tas te stoppen. Vrijwel elke rugtas heeft tegenwoordig een compartiment met extra padding waar je je laptop in kan stoppen. Het is dus een ideaal apparaat om mee te nemen naar je opleiding, de bibliotheek, of naar het huis van een studiegenoot. 

Beste laptop studenten

 • Multifunctioneel

Of je nu een laptop wil gebruiken om colleges mee terug te kijken, of om essays van twintig pagina’s te schrijven, een laptop kan je overal voor gebruiken. Houd je niet zo van studeren en kijk je liever een Netflix film, dan kan dat ook. De meeste laptops hebben meerdere ingebouwde functies die het gebruik een stuk makkelijker laten verlopen.

 • Beter voor het milieu

Een laptop gebruikt wellicht elektriciteit, maar het gebruikt geen papier, wat je studie zo een stuk milieuvriendelijker maakt. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook allerlei pdf’s van je studieboeken te vinden, waardoor je geen duur fysiek exemplaar meer hoeft aan te schaffen. Wil je aantekeningen maken in je boek? Dan kan je dat ook doen door in je pdf-bestand te schrijven.

 • Geschikt voor elk individu

Wanneer je dyslexie hebt of beperkt bent in je mobiliteit, kan het lastig zijn om teksten op papier te moeten lezen en schrijven. Als je daarentegen een laptop hebt, kan je deze precies instellen zodat hij het beste functioneert voor je. Vrijwel alle laptops hebben een microfoon, waardoor je je notities ook kan inspreken. Ook bestaat er een fijn lettertype voor mensen met dyslexie om ze te helpen bij het schrijven en lezen van teksten. 

 • Voordelig

Als student heb je redelijk veel voordelen. Zo kan je bij verschillende winkels en merken korting krijgen wanneer je je studentenpas laat zien, dus ook bij laptops. Zo wordt het een stuk voordeliger om een laptop aan te schaffen dan wanneer je het volledige bedrag zou moeten betalen. Hoewel sommige bedrijven niet altijd korting geven, maak je soms nog wel kans op een cash-back actie. Daarnaast kan je een laptop voor je studie ook aangeven bij je belastingaangifte, zodat je een deel weer terug kan krijgen.

Welke eigenschappen moet je op letten bij laptops voor studenten?

Afhankelijk van je wensen, zijn er altijd een paar punten waar je rekening mee moet houden wanneer het over laptops gaat. Omdat deze voor ieder persoon verschillen, raden wij aan om ze goed door te nemen zodat je een laptop vindt die bij je past.

 • Grootte

Hoewel laptops vrijwel allemaal in een tas passen, is het handig om te kijken naar de grootte van het apparaat. Sommige laptops hebben een klein design, waardoor ze nog lichter en compacter zijn. Het nadeel hiervan is dat deze laptops vaak ook minder opslag hebben, wat ons bij het volgende punt brengt.

 • Opslag

Ben je van plan alleen teksten te schrijven en op te slaan? Dan is een opslag van 1TB niet per sé nodig voor jouw studie. Als je juist van plan bent om je laptop voor andere projecten te gebruiken, kan een grote opslag goed van pas komen. Ook kunt u kiezen voor een losse harde schijf, voor sommige gevallen werkt dit fijner.

 • Processor en werkgeheugen

De processor van een laptop bepaald hoe snel de laptop is en hoe veel deze aankan. Het werkgeheugen hiervan bepaald hoeveel verschillende taken de laptop tegelijk aan kan. Wanneer je van plan bent om ook te gamen, is het verstandig om een laptop te kopen met een sterke processor en een groot werkgeheugen. Gebruik je veel tabbladen tijdens het schrijven? Ook dan is een groot werkgeheugen erg handig. 

 • SSD of HDD

Als je de beste laptop voor school wil, moet je goed nadenken over de gewenste opstartsnelheid en de snelheid van het overzetten van bestanden. Een SSD-schijf werkt razendsnel, maar is vaak wat prijziger. Een HDD-schijf gebruikt wat meer tijd, maar is daarentegen ook voordeliger. 

 • Prijsklasse

Een dure laptop betekent niet altijd dat deze ook beter is. Zeker wanneer je een student bent, heb je niet altijd even veel geld over om een dure laptop te kopen. Kijk daarom vooral naar de specificaties van je ideale laptop, en daarna pas naar de verschillende prijsklassen. 

 • Besturingssysteem

Een Chromebook draait op ChromeOS van Google. Deze laptops hebben altijd een internetverbinding nodig, maar zijn erg snel in het opzoeken van informatie. Windows is van Microsoft en komt het meeste voor. Het is een gebruiksvriendelijk besturingssysteem en eenvoudig aan te passen naar je eigen voorkeuren. Ten slotte heb je nog MacOS van Apple. Deze functioneert heel anders dan een Windows-laptop, waardoor het even wennen zal zijn. Ook dit systeem werkt snel en is redelijk gebruiksvriendelijk. 

 • Videokaart

Hoewel het voor de meeste studies niet nodig is om een goede videokaart te hebben, kan een videokaart van hoge kwaliteit van pas komen als je graag foto’s en video’s bewerkt. Bovendien is het veel fijner om een serie te kijken in HD-kwaliteit dan met zichtbare pixels. Je zult jezelf de vraag moeten stellen: Ga ik foto’s of filmpjes bewerken, of heb ik alleen word, facebook en youtube nodig?

 • Touchscreen

Sommige laptops hebben een handig touchscreen welke je kan gebruiken als het toetsenbord niet zo goed van pas komt. Andere varianten gaan zelfs zo ver dat je je laptop als tablet en laptop in één kan gebruiken. Dat is niet alleen ontzettend handig, maar ook heel makkelijk in het gebruik!

Beste laptop voor studenten dit is onze Top 5

Nu je genoeg informatie hebt gehad over het uitzoeken van de beste laptop voor studenten, is het tijd om onze top 5 te bekijken. Deze vijf laptops zijn als beste uit onze test gekomen en zijn dus ideaal voor studenten om te gebruiken. Lees snel verder!

Acer Aspire 7 A715-75G-77WN
Aanbieding
De Acer Aspire is een laptop die zowel geschikt is voor je opleiding als om andere dingen mee te doen. Dankzij de uitstekende processor en hoog werkgeheugen kan je met gemak foto- en videobewerkingsprogramma’s gebruiken zonder aan kwaliteit te moeten inleveren. Bovendien heeft het apparaat een ontzettend krachtige videokaart waarmee je de scherpste details ziet! De laptop heeft een totale opslagcapaciteit van 1TB en een snelle SSD-schijf waarmee je snel aan de slag kan gaan. Het apparaat heeft ook de mogelijkheid om een bluetooth verbinding te maken, zodat je overal een verbinding kan maken.
Apple Macbook Pro (April, 2020) MXK32
Aanbieding
De Macbook Pro van Apple is iets kleiner van formaat en past daardoor met gemak in elke tas. Deze laptop is uitstekend wanneer je voornamelijk teksten gaat schrijven met hier en daar een video om te kijken. De opslagcapaciteit ligt op 256GB en het apparaat heeft 8GB werkgeheugen waardoor je veel tabs open kan zetten als je bezig bent met onderzoek. De laptop heeft een uitstekend beveiligingssysteem zodat je bestanden nooit zomaar in de verkeerde handen terecht komen. Daarnaast kan je je beeldscherm uitbreiden met behulp van een iPad, zodat je nog meer zicht hebt op al je bestanden en gegevens.
Acer Swift 1 SF114-32-C7C0
Aanbieding
De Acer Swift is ideaal voor mensen die hun laptop willen gebruiken om teksten te verwerken. Het is een lichtgewicht apparaat dat gemakkelijk in je tas past. Daarnaast heeft het een prima werkgeheugen van 4GB en een opslag van 128GB. Het apparaat heeft een vlak toetsenbord welke eenvoudig te gebruiken is. Om je laptop extra te beveiligen, kan je deze beschermen met een vingerafdruk van jezelf. Zo kan alleen jij inloggen wanneer je dat wil. De hoge beeldkwaliteit zorgt ervoor dat je ook lekker kan relaxen met een leuke serie of film wanneer je klaar bent met studeren. Zo heb je altijd iets te doen!
Acer Chromebook R 13 CB5-312T-K5G1
Aanbieding
Wanneer je graag in de Cloud werkt, is de Acer Chromebook een absolute topper! Dankzij het kleine formaat, kan je deze vrijwel overal mee naartoe nemen zolang je maar een internetverbinding hebt. Doordat je alle informatie in de Cloud kan opslaan, heeft het apparaat zelf vrij weinig opslagruimte wat helpt om het apparaat licht en snel te maken. Bovendien kan je de laptop ook als tablet gebruiken dankzij het touchscreen. Het scherm kan je volledig naar achteren klappen, zodat je geen last hebt van het toetsenbord. Dit geeft je een volledig scherm van 13 inch om mee te werken, wat uitstekend is voor onderweg!
Lenovo Chromebook Ideapad
Aanbieding
Ten slotte hebben we de Lenovo Chromebook. Ook deze heeft minder opslag beschikbaar omdat je veel met de Cloud kan werken. Het apparaat is nog kleiner dan de Acer Chromebook en past daardoor in vrijwel elke tas! Dankzij de snelle processor kan je vrijwel direct na het opstarten aan de slag met je studie en hoef je niet zo vaak te wachten totdat een pagina volledig geladen is. Door middel van wifi of bluetooth kan je je laptop verbinden aan allerlei netwerken en apparaten en heb je binnen no-time een goede verbinding. Let op, de Lenovo Chromebook heeft geen touchscreen. Voor meer informatie over de laptops en hun specificaties, bekijk onze webshop via onderstaande knop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart