Beste mini beamer

Of je nu een docent bent en wat meer wil laten zien in de klas, of van plan bent een filmavond met je vrienden te hosten: een mini beamer is een ideale manier om dit te doen! Toch is het niet altijd even makkelijk om de beste mini beamer aan te schaffen. Waar moet je op letten? Wat zijn de voordelen? Welke komen als beste uit de test? 

Dat en meer lees je in dit artikel. 

Wat is er zo handig aan een mini beamer?

Een mini beamer is een kleinere variant van zo’n groot apparaat dat je aan het plafond kan koppelen. Dit komt met veel voordelen:

 • Makkelijk manoeuvreerbaar

In tegenstelling tot een gewone beamer, is een mini beamer een stuk lichter van gewicht en kleiner van formaat. Daardoor is deze gemakkelijk te verplaatsen naar welke plek dan ook. Wil je de beamer meenemen naar iemand anders? Dan is dat ook geen probleem omdat hij gewoon in je tas past. 

 • Kost minder

Een gewone beamer kan al snel in de kosten gaan zitten. Een kleine beamer kost daarentegen een stuk minder waardoor je gemakkelijk geld bespaard. Bovendien lever je hierbij vrijwel niet in op de functies, bijna alle mini beamer full HD hebben namelijk dezelfde functies als een groot apparaat. 

 • Mogelijkheid tot 3D-films kijken

Waar je bij veel Tv’s een speciale functie moet aanschaffen om 3D films te kijken, kan een beamer deze probleemloos projecteren op je muur of een doek. Dit draagt bij aan de lage kosten, en maakt het kijken van films net een stukje spannender.

 • Minder last van je ogen

Wanneer je naar een klein scherm kijkt, zoals je laptop of telefoon, kunnen je ogen hier last van krijgen. Ze raken sneller vermoeid en je hebt een grotere kans op hoofdpijn. Doordat een projector gemakkelijk de grootte van de projectie kan aanpassen, hoeven je ogen minder moeite te doen om het beeld te bekijken waardoor je minder last hebt van je ogen. • Makkelijke installatie

In tegenstelling tot veel andere apparaten, zijn mini beamers ontzettend makkelijk om te installeren. Vaak heb je slechts een connectie kabel nodig welke je aansluit op de computer, je telefoon of de televisie. Vanaf dat moment kan je direct alles projecteren. 

beste mini beamer

 • Neemt weinig ruimte in

Zoals we eerder al zeiden, is een mini beamer gemakkelijk te verplaatsen. Ook neemt het daarbij weinig ruimte in wat het makkelijk maakt om de beamer in je kamer op te slaan. Je hoeft geen extra ruimte te maken of andere dingen te verschuiven, je kan hem gewoon ergens in een hoekje neerzetten.

Waar let je op bij het aanschaffen van een mini beamer?

Ondanks dat er vele voordelen zitten aan het hebben van een mini beamer, zijn er toch ook wat punten waar je op moet letten. Deze hebben vooral te maken met je eigen voorkeur, maar ook met de soort beamer die je kan aanschaffen. Lees ze dus goed door. 

 • Type beamer

Ook van de mini beamers zijn er verschillende soorten te vinden. Zo heb je draagbare mini beamers, maar ook beamers die je kan koppelen aan je telefoon. Afhankelijk van waarvoor je de beamer wil gebruiken, kan het handiger zijn om voor een bepaald type te kiezen. 

 • Type lichtbron

Er zijn drie verschillende lichtbronnen die een projector kan gebruiken: een lamp, Ledverlichting of laser-verlichting. Beamers die LED gebruiken, hebben vaak een langere levensduur voordat de lamp vervangen moet worden. Beamers die een gewone lamp hebben, moeten wat regelmatiger vervangen worden.  • Felheid van het licht

Zeker in donkere ruimtes kan het soms lastig zijn om bepaalde beelden te zien. Daarom is het belangrijk om voldoende licht vanuit de beste mini beamer te hebben. De beste optie zijn DLP-beamers, deze hebben een goede kwaliteit en zorgen ervoor dat je het beeld duidelijk kan zien. LCD werkt ook prima, maar heeft wat meer moeite met de verandering van licht in de kamer. 

Kleine beamer

 • Draagbaarheid

Wil je een mini beamer die je overal mee naartoe kan dragen met de hand, of moet deze in je tas passen? Afhankelijk van alle accessoires en andere toevoegingen kan het apparaat al gauw wat zwaarder en groter worden dan waar je wellicht behoefte aan hebt. 

 • Kwaliteit van het beeld

Je wil natuurlijk dat het beeld scherp is, ook wanneer je het erg vergroot. De combinatie van de lichtbron, de felheid van het licht en de lens kunnen zorgen voor een fijne kwaliteit. DLP-beamers zijn hierbij ook de beste optie, maar vallen vaak wat duurder uit dan de LCD-projectors. 

 • Type aansluiting

Wil je een draadloze beamer die via een wifi of bluetooth verbinding op je computer aansluit, of juist een beamer met een kabel? Aan beide mogelijkheden zitten voor- en nadelen. Zo kan een wifi of bluetooth verbinding hakerig verlopen wanneer de verbinding niet stabiel is, maar heb je ook niet altijd een apparaat dat aansluit op de kabel van je beamer. Kijk daarom goed naar het gewenste apparaat en welke aansluiting daar het beste bij past. 

Beste mini beamers: dit is onze Top 5

Om je te helpen bij het kiezen van de beste mini beamer hebben we een top vijf opgesteld met de beste producten van dit moment. Zo wordt de keuze een stuk makkelijker!

Anker Nebula Capsule – DLP Mini beamer
Aanbieding
Wanneer je een mini-beamer voor telefoon wil hebben, dan is de Anker Nebula een ideale oplossing! Deze kleine beamer is even groot als een blikje frisdrank en kan zowel via een kabelaansluiting als via een wifi, bluetooth of Android connectie verbinding maken met het apparaat. Het apparaat kan zo’n 2,5 meter grote projecties maken in duistere ruimtes, maar kan daarnaast ook als speaker gebruikt worden. Het apparaat kan met een volle accu tot wel 4 uur aan films draaien, maar kan wel 30 uur muziek afspelen. Wanneer je klaar bent, kan je het apparaat gemakkelijk opladen om zo een volgende keer probleemloos te gebruiken. Wat wil je nog meer?
Philips PicoPix MICRO PPX320 mobile Beamer
Aanbieding
Deze draagbare beamer past in vrijwel elke tas! Bovendien dit apparaat de mogelijkheid om tot wel 150 kleurenlumen te projecteren wat zorgt voor geweldige effecten. Er zit een ingebouwde luidspreker en een ingebouwde batterij zodat je het apparaat gemakkelijk kan opladen. Met een grootte van 2 meter in diameter, kan je alles projecteren op welk oppervlakte dan ook! Je sluit het apparaat aan via een HDMI-kabel of een USB-poort. Je kan ook je koptelefoon koppelen aan de kleine beamer, zodat je zelf kan genieten van intens geluid. De ingebouwde batterij is sterk genoeg om 115 minuten achtereen te projecteren. Je kan hem echter ook gebruiken tijdens het opladen zodat je ook van langere films kan genieten.
Techmax Full HD Mini Beamer
Aanbieding
Deze krachtige mini beamer full HD kan op oppervlaktes tot wel 5 meter projecteren! Bovendien kan je deze gemakkelijk koppelen aan de wifi, maar heb je ook een HDMI-kabel om het apparaat gemakkelijk op andere apparaten aan te sluiten. De beamer heeft wel 3200 lumen, wat het een ontzettend krachtige projector maakt. Je kan hierdoor zelfs in lichtere ruimtes films afspelen. Ook dit apparaat heeft een ingebouwde speaker voor krachtige geluidseffecten. Je kan de beamer gemakkelijk besturen met een afstandsbediening zodat je niet de hele tijd heen en weer hoeft te lopen tijden het kijken van een film.
UpLiving LCD Mini Beamer
Aanbieding
Deze prachtige beamer komt met een handige opbergtas zodat je hem overal mee naartoe kan nemen. Bovendien heeft deze beamer een gave eigenschap: hij heeft een 3W duale speaker. Dit houdt in dat er krachtig geluid van beide kanten uit het apparaat komt, zodat het voelt alsof je je in een bioscoop bevindt. Daarnaast ondersteunt het apparaat beeldkwaliteit in een hoge resolutie, voor de beste gebruikservaring. Er zitten wel 6000 lumen in dit apparaat en het heeft een projectiegrootte van 5,5 meter. Omdat het een erg krachtig apparaat is, zit er ook een ingebouwd koelsysteem in om oververhitting te voorkomen.
A2000 Mini Beamer
Aanbieding
Deze mini beamer heeft een handig statief waardoor je deze op elke gewenste positie kan neerzetten. Je kan hem aansluiten op een HDMI-kabel, maar ook via een SD-kaart of USB-poort. Wanneer je films kijkt, kan je deze bekijken in een resolutie van 720p en 1080p, en kan je zelf de lens nog bijstellen wanneer je zelf nog wat aanpassingen aan het beeld wil maken. De beamer is klein en makkelijk draagbaar, waardoor je hem overal mee naartoe kan nemen. Ook het statief kan je gemakkelijk inklappen en meenemen. Je hebt voor deze beamer ook geen projectiescherm nodig, een effen achtergrond is vaak al voldoende om een film goed weer te geven. Nu dat je alle voordelen weet van de beste mini beamer, waar je op moet letten en welke beamers het beste uit de test zijn gekomen, is het tijd om een beslissing te maken. Heb je al een voorkeur voor een bepaald apparaat of kijk je liever nog even verder? Gebruik onderstaande knop om door te gaan naar onze webshop!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart