Beste mixer met kom, staande mixer advies

Een mixer met kom is een handige toevoeging voor in je keuken. Het zorgt er namelijk voor dat veel keukenprocessen een stuk makkelijker worden gemaakt zodat je zelf minder moeite hoeft te doen tijdens het koken. Wie wil dat nu niet? 

In dit artikel kijken we naar wat de beste mixer met kom nu eigenlijk inhoudt, waar je op moet letten bij het aanschaffen en welke 5 producten het beste van 2021 zijn.

Wat is een staande mixer met kom?

De meeste mixers ken je vast wel, dat zijn van die apparaten welke je vasthoudt en met de hand bestuurd. Handig om snel een beslag mee te maken of om wat eieren te kloppen. Maar als je eenmaal langer bezig bent, kan het best zijn dat je hand moe wordt of dat je een lamme arm hebt. Een staande mixer komt op zo’n moment goed van pas. 

Een staande mixer met kom is namelijk een mixer die in een standaard zit. Je kan deze gewoon op het aanrecht neerzetten en hoeft hem niet vast te houden tijdens het mixen. De kom die erbij hoort, kan je los eronder zetten, maar soms kan je deze ook vastkoppelen aan het apparaat, zodat de kom niet plotseling de verkeerde kant op beweegt. 

Voordelen van een mixer met mengkom

Een mixer met mengkom heeft ook verschillende andere voordelen welke het een goede aankoop maken om bij je in de keuken neer te zetten.

 • Multi tasken

Doordat je de mixer niet meer zelf hoeft te besturen, heb je nu opeens twee handen vrij om andere dingen mee te doen. Zo kan je bijvoorbeeld alvast een ovenschotel invetten, wat groenten snijden, of andere items klaarzetten die bij je gerecht passen. Je zet de mixer aan en je hoeft er vervolgens niet meer naar om te kijken.

 • Meer snelheden

Een handheld mixer heeft vaak wel verschillende standen, maar die lijken te variëren van snel naar supersnel. Een staande mixer heeft vaak een draaiknop waarmee je ook langzamere snelheden kan kiezen voor wanneer je gerecht langzaam gekneed moet worden.

mixer met kom

 • Meerdere opzetstukken

Een mixer met kom heeft verschillende opzetstukken waardoor je ook verschillende gerechten kan klaarmaken. Denk hierbij aan een flink deeg voor wat zelfgemaakt brood, een garde voor het opkloppen van eieren en weer een ander opzetstuk voor het kloppen van meringues. Je kan er van alles mee! Sommige mixers zijn namelijk in staat om zelfs pasta te maken dankzij een handig opzetstuk. Als dit opzetstuk er niet standaard bij zit, kan je deze vaak ook achteraf bestellen. 

 • Meer kracht

Naast dat ze meer verschillende snelheden hebben, zijn de meeste staande mixers ook een stuk krachtiger dan een gewone handmixer. Ze kunnen door taai deeg heen, kloppen de eieren perfect op en kunnen zelfs in staat zijn om graan te vermalen tot meel. 

Waar let je op bij een mixer met kom?

Wel is het handig om goed op te letten wanneer je een mixer met kom wil aanschaffen. Elk apparaat is anders en heeft daarom ook weer andere functies. Op basis van je voorkeuren, budget en de hoeveelheid ruimte in je keuken is het daarom handig om te kijken naar de volgende punten:

 • Wat wil je bereiden?

Ben je van plan alleen brood te gaan maken? Dan is een broodmachine wellicht handiger. Ben je juist een echte keukenprinses? Dan is een staande mixer met kom wel ideaal voor je, omdat je er zoveel verschillende dingen mee kan doen. Het is dan ook handig als jouw mixer verschillende opzetstukken heeft zodat je makkelijk kan wisselen tijdens het koken.

beste mixer met kom

 • Hoeveel wil je maken?

Mensen die maar met 2 á 3 personen samenwonen, hebben niet zo’n grote mixer nodig, maar als je een groot gezin hebt of juist veel kookt voor anderen, dan is het belangrijk als er veel voedsel in de kom past. Een groot apparaat is hier dan een goede oplossing voor. 

 • Ruimte

Als we het dan toch hebben over de inhoud van de kom, dan is ruimte ook iets handigs om over na te denken. Het is natuurlijk heel leuk om een grote mixer met mengkom te kopen, maar wanneer je een ontzettend kleine keuken hebt, past deze daar waarschijnlijk helemaal niet in. Zorg daarom eerst dat je weet hoeveel ruimte je vrij hebt in je keuken en keukenkastjes, en kijk daarna naar het formaat van het apparaat. Dan weet je zeker of deze in je keuken past of niet. 

 • Welk vermogen heb je nodig?

Brooddeeg vergt niet super veel vermogen, maar wanneer je zelf vleesvervangers op basis van seitan gaat maken, kan dit best veel vermogen vragen van je apparaat. Dat deeg is namelijk erg stevig. Een apparaat met een laag vermogen kan dat mogelijk niet aan, terwijl een apparaat met een hoger vermogen hier juist beter op presteert.

staande mixer met kom

 • Hoe makkelijk wil je het jezelf maken?

Een staande mixer met kom, komt vaak met veel voordelen. Zo hebben sommige mixers een extra mengkom of een speciale mengkom met maataanduidingen. Andere accessoires zijn onder andere een antispat deksel, een slow-start functie om de ingrediënten rustig te mengen, en handige antislip voetjes om te voorkomen dat het apparaat te veel verschuift. 

 • Kosten

Hoewel staande mixers erg mooi zijn, zijn ze ook een stuk duurder dan de gewone handmixer. Een staande mixer van een bekend merk kan al gauw een paar honderd euro kosten. Je krijgt dan echter wel gelijk kwaliteit in huis. Een goedkopere staande mixer is wellicht erg aantrekkelijk, maar je weet dan niet of de kwaliteit nog wel zo goed is. Houd daarom altijd rekening met de prijs. 

 • Gewicht

Ten slotte is het gewicht ook een belangrijke factor van het apparaat. Sommige staande mixers zijn namelijk zo zwaar, dat het lastig wordt om ze zomaar te verplaatsen. Je kan ze dan beter een vaste plek op het aanrecht geven, zodat je er niet elke keer weer mee hoeft te sjouwen. Andere mixers zijn lichter, en kunnen wel makkelijk verplaatst worden. Afhankelijk van hoeveel vrije ruimte je hebt en hoeveel je kan dragen, is het gewicht van de mixer dus ook vrij belangrijk. 

De beste mixer met kom: dit is onze Top 5

Om je op weg te helpen bij het kopen van een mixer met kom, hebben wij een top vijf voor je samengesteld met de beste producten van 2021. Zo weet je zeker dat je een apparaat van de juiste kwaliteit in huis haalt. 

Heb je je keuze gemaakt of wil je liever nog even verder kijken? Klik dan op onderstaande knop om door te gaan naar de webshop. 

Bosch MUM5 CreationLine
Aanbieding
De keukenmachine van Bosch is een perfecte toevoeging aan de keuken van iemand die graag veel kookt en bakt. Met een mengkom van wel 3,4 liter kan je de grootste gerechten klaarmaken! Bovendien bevat het apparaat alles wat je nodig hebt, zo heb je een garde, een deeghaak, snij- en raspschijven, een citruspers en zelfs een blender. Het apparaat doet aan 3D-kloppen, wat betekent dat het alle kanten van de mengkom meeneemt zonder dat je daar rekening mee hoeft te houden. Hij heeft een krachtige motor en wel zeven verschillende snelheden.
Clatronic KM 3765 kneedmachine
Aanbieding
Wil je nog groter? Dan is de kneedmachine van Clatronic echt iets voor jou! Deze mixer met mengkom heeft namelijk een inhoud van wel 10 liter. Het apparaat heeft 8 verschillende snelheden en een handige puls functie voor de snelle klusjes. Bij het apparaat zijn een roerhaak, garde en kneedhaak inbegrepen. Het apparaat weegt net wat meer dan 6 kilo en is vrij groot van formaat, dus zorg ervoor dat er voldoende ruimte is in je keuken. Wel kan je met een wattage van 1500 ontzettend veel klaarmaken, dus hoef je je geen zorgen te maken over de kracht van het apparaat.
Adler AD-4206 mixer met roterende kom
Aanbieding
Adler is een ideale mixer voor in kleinere keukens of wanneer je graag gebak maakt. De kleine mixer heeft een kracht van 300W en heeft 5 verschillende standen. Daarbij heeft het apparaat ook een roterende kom, wat ontzettend handig is tijdens het bereiden van je gerecht. De roterende kom zorgt er namelijk voor dat alle ingrediënten worden meegenomen in het gerecht, zonder dat je zelf met een lepel de randjes moet schoonmaken. Alle lastige plekken worden op deze manier bereikt. Het apparaat komt met twee kloppers en twee deeghaken die beiden van roestvrijstaal zijn gemaakt. Heb je haast of wil je een ei stevig opkloppen? Dan kan je ook nog eens gebruik maken van de turbo functie.
Keukenmachine – 5 liter – RVS-kom
Aanbieding
De keukenmachine van de discountershop is ook geschikt voor de kleinere en middelgrote keukens, maar werkt net zo goed! Dankzij de grote schaal van wel 5 liter, kan je lekker veel beslag en deeg klaarmaken. Het apparaat wordt geleverd met een handige anti-spat deksel waardoor je nauwelijks zal morsen tijdens het bereiden van je gerecht. Het apparaat heeft 5 snelheden, en is in staat om ijs te crushen. Ook krijg je er gratis snij- en raspschijven bij wanneer je dit apparaat koopt. Ben je bang dat de ingrediënten gelijk door de lucht vliegen wanneer je het apparaat aan zet? Dan kan je gebruik maken van de slow-start functie, zodat alles eerst gemengd wordt voordat het wordt gemixt.
Bella Argentea 2G keukenmachine
Aanbieding
Ten slotte hebben we nog de Bella Argentea. Deze mixer met kom heeft een glazen kom waardoor je precies kan zien hoe ver je beslag al is. Het heeft een volume van 5,2 liter en zes verschillende snelheden. Met een kracht van 1200W en een snel wisselsysteem voor de opzetstukken, kan dit apparaat alles aan! Wanneer je klaar bent met het mengen van je beslag, kan je de kom makkelijk loskoppelen en vastpakken dankzij het handvat. Ook heeft de kom een schenktuit, waardoor je geen knoeiboel hebt bij het overgieten van het beslag. Wat wil je nog meer?

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart