Beste spijkermat, de Acupressuur spijkermat test

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gesproken over de beste spijkermat, maar wat is dat nu eigenlijk? Je hebt vast wel eens gehoord van een spijkerbed. Spijkerbedden bestaan al eeuwen, maar pas in de jaren 80 werd dit apparaat onderzocht en bleek dat een spijkerbed meerdere positieve invloeden had op het lichaam. Tegenwoordig hoef je echter niet meer op een spijkerbed te gaan liggen, maar kan je ook gebruik maken van een spijkermat. 

In dit artikel gaan we kijken naar wat een spijkermat is, wat de voordelen ervan zijn, waar je op moet letten en welke spijkermatten je het beste kan aanschaffen. 

Vraag je jezelf af wat een acupressuurmat is?

Een acupressuurmat wordt ook wel een spijkermat genoemd. Dit is een flexibele mat met daarop meerdere punten met kleine scherpe stekeltjes. Wanneer deze prikpunten in aanraking komen met bepaalde delen van je lichaam, geven zij een ontspannend effect, net zoals acupunctuur. De prikpunten blijven oppervlakkig en breken de huid niet. Wel helpen ze bij het stimuleren van je doorbloeding en kunnen ze positieve gedachten en gevoelens bevorderen. 

beste acupressuurmat

Hoewel ze er pijnlijk uitzien, zijn deze spijkerbedden niet pijnlijk wanneer je ze op de juiste manier gebruikt. Doordat je lichaam je gewicht verdeeld over alle prikpunten, zorgt dit juist voor een betere doorbloeding en ontspanning. 

Tegenwoordig hoef je echter niet meer op een spijkerbed te gaan liggen, maar kan je gebruik maken van een spijkermat. Deze functioneert hetzelfde, maar is flexibeler en gemakkelijker om mee te nemen. Je gebruikt een acupressuurmat door de gebruikstijd op te bouwen. Begin eerst met 5 minuten, waarna je naar 10 minuten gaat en zo voort. 

Als de prikpunten in het begin wat pijnlijk aanvoelen, helpt het vaak om de mat op de bank of op bed te leggen. Door de flexibele ondergrond, neemt de druk van je lichaam af zodat je beter kan wennen aan het gevoel. 

Voor wie is een Spijkermat bruikbaar?

Vooral mensen met chronische pijnklachten, slaapproblemen, depressie en/of angststoornissen kunnen baat hebben bij het gebruik van een spijkermat. Het heeft namelijk meerdere voordelen voor de gezondheid, maar kan ook gebruikt worden om mee te ontspannen. 

  • Stimuleert de doorbloeding

Doordat de prikpunten op meerdere plekken van je lichaam druk uitoefenen op je huid en spieren, wordt de doorbloeding van deze plekken gestimuleerd. Dit heeft als voordeel dat je spieren en organen beter functioneren en ook goed kunnen ontspannen.

beste acupressuurmat

  • Maakt endorfine en oxytocine aan

Zoals bij echte acupunctuur wordt er op bepaalde plekken van je huid druk uitgeoefend. Je lichaam reageert op deze druk waardoor er hormonen worden aangemaakt welke zorgen voor een positief gevoel. 

  • Verlaagt de bloeddruk

Doordat je ontspant met het gebruik van een spijkermat, daalt je bloeddruk wat zowel zorgt voor meer rust als voor een gezonder lichaam.

  • Je kan het op elk moment gebruiken

De acupunctuurmat kan op elk moment gebruikt worden doordat je deze slechts uit hoeft te rollen om hem klaar voor gebruik te maken. Neem dus gerust een pauze tijdens een drukke werkdag, of gebruik de mat een kwartier voordat je gaat slapen om je hele lichaam te ontspannen. 

  • Gemakkelijk mee te nemen

Doordat de mat gemakkelijk op te rollen is, past hij in vrijwel elke sporttas en kan je deze overal mee naartoe nemen, van een lekkere vakantie naar de zon tot aan het hotel waar je tijdens je werkreis verblijft. 

  • Goedkoop

Hoewel het erg ontspannend kan zijn om een acupunctuurbehandeling van een professional te krijgen, is dit vaak ook kostbaar. Daarnaast kost het ook meer tijd om een behandeling in te plannen. Het gebruik van een acupressuurmat is in verhouding een stuk goedkoper en werkt net zo ontspannend. 

Let wel op dat er ook momenteel zijn waarop je de acupressuurmat het beste niet kan gebruiken. Dit heeft te maken met de gezondheid en veiligheid van deze persoon. Zo kunnen vrouwen die zwanger zijn en/of borstvoeding geven beter geen gebruik maken van de spijkermat en mogen mensen met een huidinfectie, medicatie voor een hoge bloeddruk en mensen met een hartaandoening de mat niet gebruiken. 

Wat is belangrijk bij de beste spijker mat of acupressuurmat?

Bij het aanschaffen van een acupressuurmat zijn er een aantal dingen om op te letten, zodat je zeker weet dat je de juiste beslissing maakt. Deze punten zijn gebaseerd op jouw voorkeuren en verschillen daarom per persoon. Lees ze goed door voordat je een keuze maakt. 

 

  • Lengte

Afhankelijk van je eigen wensen en lichaamslengte is het verstandig om te kijken naar de totale lengte van de acupressuurmat. Sommige matten behandelen namelijk alleen de bovenrug, terwijl anderen ook doorlopen tot aan je bovenbenen. Ook hebben verschillende matten de optie om een hoofd- en nekkussen erbij aan te schaffen zodat deze plekken ook behandeld worden. Dit is echter niet overal bij inbegrepen.

  • De hoeveelheid prikpunten

Je koopt een spijkermat natuurlijk om te genieten van de acupressuur behandeling. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid prikpunten op elke mat. De gemiddelde mat heeft zo’n 3000 prikpunten verdeeld over de gehele mat. Voor de beste ervaring kan je echter beter investeren in een mat met minimaal 6000 prikpunten omdat deze een grotere oppervlakte van je lichaam kan behandelen. 

  • Kosten

Het is erg aantrekkelijk om een goedkoop model te kopen wanneer je een acupunctuurmat aanschaft. Let hierbij echter wel op dat de mat van goede kwaliteit is. In veel gevallen staat prijs gelijk aan kwaliteit, en zal je meer baat hebben bij een grotere investering. Wanneer je dat geld niet hebt of niet wil uitgeven, is dat geen probleem, maar is het toch belangrijk om wel een mat van goede kwaliteit te vinden zodat je niet met klachten komt te zitten. 

  • Accessoires

Sommige matten worden geleverd met een handige opbergtas terwijl anderen juist los geleverd worden. Het voordeel van een opbergtas is dat je de mat gemakkelijk kan oprollen en meenemen wanneer je ergens naar toe gaat. Zonder opbergtas kan je de mat nog steeds oprollen, maar blijft deze minder goed staan. 

Bekijk hier onze top 4 van de beste spijkermat of acupressuurmat.

Flowee spijkermat eco
Aanbieding
De Flowee spijkermat is ideaal wanneer je gelijk je volledige rug en nek wil behandelen door middel van acupressuur. De mat bestaat uit kokosvezel, een milieuvriendelijke vulling, waardoor deze mat niet alleen ontspannend, maar ook duurzaam is. Je kan de mat gebruiken voor je rug, nek en voeten. Wanneer je liever ook je hoofd wil behandelen, kan je het aparte hoofdkussen erbij aanschaffen. De spijkermat van Flowee heeft wel 8800 prikpunten, waardoor je volledige lichaam helemaal kan ontspannen. Bovendien kan de hoes gewassen worden in de wasmachine, waardoor je altijd een schone mat hebt om te gebruiken.
Flowee spijkermat klein
Aanbieding
Wil je liever een behandeling voor slechts je voeten, bovenrug en/of nek? Dan is de kleine spijkermat van Flowee een goede oplossing. Dankzij het kleine formaat, kan je deze mat gemakkelijk overal mee naartoe nemen en zelf bepalen waar de drukpunten in aanraking komen met je lichaam. Je kan de mat eenvoudig voor je voeten gebruiken wanneer je op de bank zit, maar ook wanneer je staat. De mat is wellicht klein, maar hij bevat wel 3850 verschillende drukpunten waardoor de kwaliteit net zo hoog is als bij een full-sized mat. De vulling van deze mat is van zachtschuim voor een grotere comfort en de spikes zijn van een veilig type kunststof gemaakt.
Acupressure Mat en Kussen
Aanbieding
Wanneer je een volledige behandeling wil, kies dan voor de set van Confibel. Deze bestaat namelijk uit zowel een mat als een kussen met daarop meerdere prikpunten. In totaal bevat de mat wel 5250 drukpunten en het kussen 1475. Het kussen helpt om je nek te ondersteunen en ontspannen tijdens de behandeling. De mat heeft een lengte van 68 centimeter, waardoor je zowel je boven- als onderrug kan behandelen in één keer. Daarnaast kan je zowel het kussen als de mat ook gebruiken voor je voeten en onderbenen. Hier ontspan je namelijk ook van.
Relaxius Spijkermat
Aanbieding
Ten slotte is er nog de set van Relaxius. Deze set, bestaande uit een spijkermat en spijkerkussen wordt geleverd in een handige opbergtas. Zo kan je de spullen zonder problemen overal mee naartoe nemen. De mat biedt vele voordelen, zoals het verlichten van chronische pijn, het ontspannen van het lichaam en het verlagen van de bloeddruk. Relaxius raadt daarom aan om de mat dagelijks zo’n 10-30 minuten te gebruiken, zodat je lichaam voldoende ontspant. De buitenhoes van de mat en het kussen kunnen in de was, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over zweten tijdens de behandeling. Nu dat je alle voordelen en aandachtspunten van de beste spijkermat hebt gelezen, kan je een weloverwogen beslissing maken. Heb je je oog op één van de bovenstaande artikelen, of juist een heel ander product? Neem de tijd om alles even door te lezen en bezoek gerust onze webshop via onderstaande knop.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart