Beste wake up light

Wakker worden met een wake up light is veel vriendelijker dan met een wekker. Je lichaam heeft namelijk de kans om geleidelijk aan te ontwaken, zonder dat je schrikt van een hard geluid. Voor veel mensen kan dit het verschil maken tussen een goede of een slechte dag. 

In dit artikel kijken we naar de voordelen van het hebben van een wake up light, waar je op moet letten bij het aanschaffen van dit apparaat, welk licht op nummer 1 staat en een top vijf met de beste apparaten van dit moment. 

Wat zijn de voordelen van een wake up light of wekkerradio?

Een wake up light wekker heeft erg veel voordelen ten opzichte van een reguliere wekker of je telefoon. 

 • Natuurlijke geluiden

Wat is er nu lekkerder dan wakker worden met het vrolijke gefluit van vogels, of juist het kabbelen van een riviertje naast je hoofd. Je wordt wakker alsof je in het midden van de natuur hebt geslapen, maar dan met het comfort vanuit je eigen bed. Helemaal heerlijk dus!

 • Stel zelf de lichtsterkte in

Sommige mensen worden pas wakker wanneer de zon in hun oog schijnt, terwijl anderen al wakker worden bij het geringste beetje licht. Door zelf de lichtsterkte in te kunnen stellen, zorg je ervoor dat je wakker wordt op een manier dat voor jou comfortabel is.

 • Het kan helpen tegen (seizoens) depressie

Wanneer je in de winter veel last hebt van somberheid, kan een wake up light goed helpen om je beter te laten voelen. De natuurlijke vorm van het licht zorgt er namelijk voor dat je lichaam meer vitamine D aanmaakt, een vitamine dat bijdraagt aan je mentale gesteldheid.

wake up light philips

 • Creëer een beter slaapritme

Gedurende de dag maken je hersenen melatonine aan. Dit is een stofje wat ervoor zorgt dat je makkelijker in slaap komt en beter slaapt. Wanneer je een wake up light gebruikt, neemt de melatonine productie ‘s ochtends af dankzij het natuurlijke licht. Dit helpt bij het bevorderen van een beter slaapritme, omdat je lichaam dan, naarmate het donkerder wordt, meer melatonine kan gaan produceren.

Welke eigenschappen moet je op letten bij wake up lights?

Ondanks alle voordelen die eraan verbonden zijn, is het handig om te kijken naar de functies van het apparaat waar je gebruik van wil maken. Deze eigenschappen zijn afhankelijk van je persoonlijke wensen, dus lees ze goed door!

 • Verschillende geluiden

Sommige wake up lights hebben slechts één of twee verschillende geluiden om uit te kiezen, terwijl je bij andere apparaten juist een groter aanbod hebt. Als je iemand bent die graag geniet van wat extra functies, kan het handig zijn om goed de geluiden in de gaten te houden.

 • Verschillende kleuren licht

Bij een wake up light kind is het vaak fijn om een lamp te hebben met verschillende kleuren. Dit helpt om het kind in een goed humeur wakker te laten worden. Toch is het ook een fijne functie voor volwassenen. Als je meer van warme kleuren houdt, kan je beter voor oranje of rood kiezen dan wanneer je graag een koelere sfeer wil in je slaapkamer. 

 • Zit er radio bij?

In plaats van rustige geluiden, vinden sommige mensen het juist fijn om wakker te worden met het nieuws van de dag. Sommige wake up lights staan het daarom toe om een radio aan te zetten als onderdeel van het apparaat. Het voordeel als je apparaat geen radio bevat is dat je deze ook niet per ongeluk aan kan zetten wanneer je er geen fan van bent. 

 • Heeft het een zonsondergang functie?

Naast dat je wakker kan worden met een zonsopkomst, hebben sommige apparaten ook de mogelijkheid om een zonsondergang na te boosten. Dit heeft als effect dat je melatonine productie wordt gestimuleerd en je makkelijker in slaap zal vallen. Een fijne functie voor mensen die wat meer slaapproblemen hebben. 

 • Koppelen met andere apparaten

Als je een aantal fijne tunes hebt op je mobiele telefoon, kan het erg handig zijn wanneer je je telefoon aan je wekker kan koppelen. Zo kan je de gewenste geluiden zelf kiezen, of soms zelfs het licht aanpassen vanaf een app in plaats vanaf het apparaat zelf. 

beste elektrische wake up light

 • Batterij of netstroom?

Sommige apparaten werken op batterijen en kunnen makkelijk verplaatst worden naar plekken zonder stopcontact. Dit is ideaal wanneer je graag op reis gaat. Andere apparaten hebben een stopcontact nodig om te kunnen functioneren. Houd hier rekening mee voordat je een nieuw apparaat aanschaft. 

Waarom de Philips wake up light de nr. 1 is.

De wake up light Philips is tot nu toe steeds als beste uit de test gekomen en dat is zeker niet zonder reden. Philips heeft namelijk de beste wake up light wekker ontwikkeld voor eigen gebruik en hier is waarom:

 • Meerdere wekkers instellen

Wanneer je samen met een partner woont, kan het zijn dat jullie andere werktijden hebben. De Philips wake up light heeft hier een handige oplossing voor: meervoudige wekkers! Je kan namelijk een wekker instellen voor wanneer je zelf wakker wil worden, maar ook voor je partner. Dit scheelt weer wat ruimte op het nachtkastje. 

Wake up light wekker

 • AmbiTrack sensor

Deze sensor houdt de omgeving van je slaapkamer in de gaten. Zo kom je snel te weten of je in een goede slaapomgeving ligt, of dat er dingen zijn welke je kan aanpassen om je nachtrust te bevorderen. 

 • Koppelen aan de telefoon

Vrijwel alle wake up light wekkers van Philips hebben een makkelijke manier om de lamp aan je telefoon of tablet te koppelen. Zo kan je zelf het apparaat instellen zonder deze handmatig te moeten bedienen. 

 • Warme kleuren

De warme kleuren van het licht zorgen ervoor dat je lichaam het gevoel heeft wakker te worden met de zonsopkomst of in slaap te vallen met de zonsondergang. De warme gloed geeft een ontspannend gevoel zodat je snel wegzakt in een diepe slaap.

 • Muziek instellen

Sommige modellen van de wake up light Philips hebben de optie om zelf muziek of luisterboeken aan te zetten dankzij de Somneo koppeling. Je koppelt hierbij je telefoon of tablet aan de lamp en deze zal gedurende een (vooraf ingestelde) periode deze geluiden afspelen. 

Beste wake up light of wekkerradio dit is onze Top 5

We zijn nu aangekomen bij de review wake up light waarbij we vijf verschillende wake up light vergelijken. Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen en verschillende opties. Daarom is het belangrijk om ook deze beschrijvingen goed door te nemen. Neem de tijd! 

Als je je keuze hebt gemaakt, kan je via onderstaande knop door naar onze webshop om je aankoop te doen.

Philips Somneo HF3671-01
Aanbieding
Als eerste hebben we natuurlijk de Philips Somneo. Deze wekker is speciaal ontworpen om je te helpen met ontspannen zodat je gemakkelijk in slaap kan vallen. Met behulp van de Sleepmapper app kan je zelf instellen welke kleuren, geluiden en wekkers je wil gebruiken en hoe laat deze afgaan. Wanneer je meer moeite hebt met wakker worden, kan je gebruik maken van de Power Wake functie, welke je helpt om makkelijker op te staan. Wil je weten of je slaapomgeving juist is voor jouw nachtrust? Dan kan je dat controleren via de AmbiTrack sensor. Ten slotte helpt de Relax Breath technologie bij het geven van ontspannende ademhalingsoefeningen. Wat wil je nog meer?
Philips HF3520-01
Aanbieding
Ook deze wekker is van Philips en niet zonder reden. Deze ronde lamp heeft namelijk vijf verschillende wekgeluiden en stimuleert de zonsopkomst met behulp van de warme, oranje lamp. Bovendien is dit een van de weinige wekkers waarvan klinisch is bewezen dat hij werkt, een perfecte aankoop dus. Het display van de wekker past zich ook aan aan je slaapkamer. Wanneer het donker is, is je display aanzienlijk minder fel dan wanneer je de lichten aan doet. Zo kan je altijd het display aflezen. Wil je liever naar de radio luisteren? Dan kan dat ook met dit apparaat.
Sleepace Nox Aroma – Wake-up light
Aanbieding
Wanneer je graag slaapt met behulp van aromatherapie, is de Sleepace een goede wake up light voor je. Dit apparaat heeft namelijk de mogelijkheid om er geurmatjes in te doen, zodat je makkelijker in slaap kan vallen of juist wakker kan worden. Bovendien zit er een bluetooth speaker in, waarmee je je telefoon kan verbinden. Via de handige app, kan je zelf instellen wanneer je je wekker wil zetten en wanneer deze het licht aandoet en de geur verspreidt. Zo kan je hem helemaal naar je eigen wens instellen. Ook dit apparaat houdt je slaapritme bij zodat je kan zien of er nog aanpassingen zijn die je kan doen om je slaap te verbeteren.
Philips HF3506-05
Aanbieding
Dit is wellicht een simpeler design van Philips, maar hij werkt net zo goed als de rest. Deze lamp heeft een warme, gele gloed om je rustig mee wakker te maken. Bovendien kan je zelf kiezen uit twee verschillende geluiden om mee te ontwaken. Heb je liever een radio? Dan kan dat ook met deze wake up light! Afhankelijk van je eigen voorkeur, kan je kiezen uit 10 verschillende lichtstanden om mee te ontwaken, van erg zacht tot wat feller. De stimuleerde zonsopkomst duurt ongeveer 30 minuten zodat je lichaam goed de tijd heeft om rustig te ontwaken, zonder dat je plotseling schrikt.
JBL Horizon
Aanbieding
Hoewel JBL zich vooral focust op een goede geluidskwaliteit, kan je deze wekker ook ideaal gebruiken als wake up light! Bovendien kan je twee aparte wekkers instellen: voor jou en voor je partner. Dankzij de rustige Ledverlichting, word je geleidelijk wakker gemaakt. Ook kan je dit apparaat koppelen aan je telefoon zodat je wakker wordt met rustige tunes. Wil je liever je telefoon of tablet alleen opladen? Dan kan dat ook via de handige USB-aansluitingen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart