Dubbele douchekop, met twee personen douchen

Wanneer je een relatie hebt, wil je graag zo veel mogelijk bij elkaar zijn. Een dubbele douchekop biedt hier een goede mogelijkheid voor. Op deze manier kunnen jullie samen gezellig douchen zonder dat de één zonder water zit. 

Omdat niet iedereen gelijk weet welke dubbele douchekop ze het beste kunnen aanschaffen, willen we je een handje helpen. In dit artikel vind je alle voordelen van een dubbele douchekop, waar je op moet letten, en geven we je een top 5 met de beste producten uit 2021 mee. Zo kan je direct een goede beslissing maken!

Voordelen van een dubbele douchekop?

Een tweepersoons douchekop is niet zomaar een douchekop. Het zorgt er namelijk voor dat je samen met een ander kan genieten van een warme douche. Toch zitten er ook veel meer andere voordelen aan vast, zoals: 

 • Water besparend

Met een dubbele douchekop zou je denken dat je meer water kwijt bent, maar het tegendeel is juist van toepassing. Je hebt namelijk wel twee douchekoppen, maar doordat je samen doucht, douche je korter dan wanneer je ieder apart zou douchen. Dit bespaart dus tijd, water en geld!

 • Maakt sneller schoon

Ook wanneer je alleen doucht is een dubbele douchekop een goede aankoop. Doordat je extra water hebt, kan je jezelf makkelijker en sneller schoonmaken over je hele lichaam.

 • Het ziet er luxe uit

Een duo douchekop ziet er bovendien erg luxe uit. Je hebt het gevoel alsof je je in een spa waadt. Gepaard met een fijne douchecrème, wat kaarsen en een zacht muziekje, creëer je gemakkelijk een spa dag voor jezelf en/of je partner zonder daar de deur voor uit te hoeven gaan!

 • Verschillende standen

Houd je van een zachte straal terwijl je partner liever een harde straal uit de douchekop heeft? Dan biedt een tweepersoons douchekop daar de ideale oplossing voor. Sommige douchekoppen kan je namelijk apart instellen, zodat ieder van jullie een fijne waterstraal heeft zonder dat de ander daarvoor moet inleveren op comfort.

 • Handig met kinderen

Je hoeft niet alleen te douchen met je partner. Als je kleine kinderen hebt is het namelijk ook erg tijdbesparend om je kind te kunnen douchen terwijl jij dat ook doet. Zo zijn jullie beiden binnen no-time schoon en klaar om naar school of naar het werk te gaan. 

Dubbele douche

Waar let je op bij een 2 persoons douchekop?

Naast de vele voordelen van een tweepersoons douchekop, zijn er ook dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van deze gadget. Dit heeft vooral te maken met de huidige inrichting van je douchecabine en je persoonlijke voorkeur. 

 • Installatie

Hoewel de meeste badkamers een douche hebben die je los kan installeren van de rest van de badkamer, kan het ook zo zijn dat jouw douche ingebouwd zit. Als dit het geval is, zal je eerst een deel van je badkamer moeten strippen voordat je een nieuwe douchekop kan installeren. Daarbij komt ook kijken dat sommige dubbele douchekoppen een extra wateraansluiting nodig hebben, terwijl anderen met één simpele montage al hangen.

 • Model douchekop

Bij een 2 persoons douchekop kan je denken aan één grote douchekop waar twee personen onder passen, maar ook aan twee aparte douchekoppen die apart van elkaar functioneren. Beide opties zijn mogelijk voor in je badkamer, maar werken wel anders. Afhankelijk van je behoefte is het daarom handig om te kijken naar het model douchekop dat je wil aanschaffen.

 • Waterdruk

Hoewel het hebben van een grote douchekop 2 personen erg fijn kan zijn, moet je ook goed rekening houden met de waterdruk van het apparaat. Twee douchekoppen of één grote douchekop kan er namelijk voor zorgen dat de waterdruk daalt. Dit is vooral afhankelijk van de algemene waterdruk in je huishouden.

 • Budget

Een dubbele douchekop is niet heel goedkoop, let daarom ook goed op je eigen budget voordat je deze aanschaft. Daarnaast is de douchekop vaak niet het enige waar je geld aan moet uitgeven. Als je douchekop namelijk professioneel moet worden geïnstalleerd, of wanneer een deel van je badkamer onder de schop moet, komen deze kosten er nog extra bij.

 • Badkamer/douche ruimte

Een duo douchekop is natuurlijk een geweldig idee, maar heb je daar de ruimte wel voor? Een kleine douche in een studentenkamer heeft bijvoorbeeld erg weinig ruimte. Je kan dan wel een dubbele douchekop installeren, maar dan zou je er nog niet met z’n tweeën onder passen. Houd dus vooral goed rekening met de beschikbare ruimte bij het uitzoeken en installeren van een duo douchekop.

 • Vast of met slang?

Twee vaste douchekoppen zijn makkelijk om met z’n tweeën onder te staan, maar geven je minder flexibiliteit wanneer je bepaalde lichaamsdelen wil wassen. Twee flexibele douchekoppen met slang geven je wel de ruimte, maar kunnen erg onhandig zijn qua ruimte. Bedenk vooraf goed waar je behoefte aan hebt of dat je misschien liever één vaste douchekop wil en één losse. Zo kan je beter beslissen welke bij je behoeften en badkamer past. 

2 persoons duo douchekop: dit is de beste!

Ten slotte hebben we de beste voor je geselecteerd  voor in je badkamer. Zo krijg je gelijk een idee van het aanbod en weet je ook direct welke douchekoppen perfect zijn voor in jouw badkamer. Lees snel verder!

Dubbele douchekop 2 persoons
Aanbieding
Deze merkloze douchekop heeft het beste van twee werelden. Je hebt namelijk twee vaste douchekoppen die samengevoegd worden door één slang. Zo kan je gemakkelijk met z’n tweeën onder de douche staan, maar kan je ook beter bij lastig te bereiken plekken wanneer je in je eentje doucht. Voor de montage van het apparaat heb je weinig kennis van mechanica nodig. Je draait de kop simpelweg op de slang en je bent klaar om te gaan! Het compacte design maakt het bovendien ook geschikt om in kleinere douchecabines te gebruiken. Zo kan je toch samen blijven douchen, ongeacht de ruimte.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart