Inbraakpreventie: zo kun je huisinbraak voorkomen

Inbraakpreventie is belangrijk om een inbraak in jouw woning te kunnen voorkomen. Met de juiste beveiliging houd je jouw eigendommen en bezittingen veilig. Bijvoorbeeld voor gelegenheidsinbrekers en andere ongenode gasten die kwaad in de zin hebben. Inbraakbeveiliging kun je aanbrengen op jouw woning, maar ook buiten het huis. Op deze manier bescherm je ook de tuin, de garage en het omliggende terrein.

Het nemen van anti-inbraak maatregelen is tevens een eis van veel verzekeraars. Zonder goede beveiligingscamera’s of andere inbraakbeveiliging is jouw polis mogelijk ongeldig. Schade wordt daardoor mogelijk gedeeltelijk of zelfs helemaal niet vergoed. En als er sprake is van inbraak en diefstal, dan is dat natuurlijk extra vervelend. 

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over woninginbraak. Hoe je jouw huis kunt beveiligen tegen inbraak, waarom dat zo belangrijk is en op welke manier je dat het beste kunt doen. Natuurlijk voorzien we je ook van praktische tips op het gebied van inbraakpreventie. Als je bang bent voor inbraak, kijk dan zeker eens naar de beste inbraak preventie producten uit onze top 5. Daarmee houd je jouw spullen en eigendommen veilig. Binnenshuis, maar natuurlijk ook daarbuiten.

Waarom is inbraakpreventie zo belangrijk?

Het belang van inbraakpreventie mag niet worden onderschat en is heel belangrijk. Zeker als je weet dat het aantal woninginbraken nog steeds stijgt. Dat geldt voor de grote steden, maar ook voor de buitengebieden. Inbrekers worden steeds inventiever. Een goede inbraakpreventie die aan de hoogste eisen voldoet is dus van belang. Inbraakbeveiliging is ook belangrijk als je aanspraak wilt maken op vergoeding en dekking. Bijvoorbeeld van jouw inboedel- of diefstalverzekering.

Zonder het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen draai je zelf voor de kosten op. Dat wil zeggen dat je de schade van de inbraak zelf moet betalen, maar bijvoorbeeld ook verantwoordelijk bent voor de kosten die het laten plaatsen van nieuwe veiligheidssloten of andere inbraakpreventie met zich meeneemt. Je huis beveiligen tegen inbraak kun je gelukkig op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van anti-diefstal sloten of inbraakstrips met een keurmerk. Maar, ook door het aanbrengen van een camerasysteem of beveiligingslamp maak je jouw woning onaantrekkelijk voor dieven.

Inbraakpreventie

Daarnaast is inbraakpreventie natuurlijk ook belangrijk omdat je wilt houden wat van jou is. Dat geldt voor de spullen in jouw woning of garage, maar ook voor de eigendommen op jouw terrein. Denk daarbij aan de auto, de aanhanger of andere materialen. Je huis op de juiste manier beveiligen tegen inbraak zorgt natuurlijk ook voor rust. Jouw woning moet bovenal een plaats zijn waar jij je veilig en geborgen kunt voelen, zonder dat je wordt overvallen door angst omdat je bang bent voor een inbraak.

Op welke manieren kun je je huis beveiligen tegen inbraak?

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel manieren waarmee je jouw huis kunt beveiligen tegen inbraak. Deze methoden worden steeds innovatiever en effectiever. Daarbij kun je denken aan inbraakbeveiliging in de vorm van een camerasysteem. Natuurlijk met een bewegingsdetectie en nachtzicht. Deze systemen nemen op zodra er een beweging wordt gedetecteerd. De beelden kun je volgen, opslaan en terugkijken via jouw smartphone.

Daarnaast kun je de deuren en ramen van jouw woning ook van anti-inbraak beveiligingen voorzien. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van een veiligheidsstrip op de voordeur of door het plaats van led-verlichting. Ongenode gasten met kwaad in de zin of inbrekers laten een goed verlicht terrein of een woning met veiligheidslampen liever links liggen.

Ook met een tv-simulator op een tijdschakelaar kun je jouw woning beveiligen tegen inbraak. Zo wek je de suggestie dat er iemand thuis is. Bijvoorbeeld als je zelf op vakantie bent of een weekend weg. Natuurlijk kun je deze manieren om inbraak te voorkomen ook met elkaar combineren. Zo hoef je niet bang te zijn voor inbraak en is jouw woning een veilige haven.

Welke middelen helpen je beveiligen tegen inbraak?

Natuurlijk wil je dieven geen kans geven. Daarom voorzien we je graag van een aantal tips waarmee je jouw woning én eigendommen kunt beveiligen tegen inbraak. Voorkomen is immers beter dan genezen. De onderstaande tips zijn toepasbaar binnen jouw woning, maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld in de schuur of op het terrein. Op deze manier ben je zeker van een effectieve en doeltreffende inbraakpreventie. Overdag, maar ook als het donker is:

Anti-inbraakstrip op deuren en ramen

 • Een anti-inbraakstrip plaats je op deuren of ramen. Dit zijn strips van verzinkt staal die vrijwel niet te forceren zijn. Daarnaast sluit een anti-inbraakstrip de sluitnaad van de deur af. Vanaf de buitenkant is deze niet langer zichtbaar. Dat betekent ook dat de deur of het raam niet meer geforceerd kan worden. Ook is de voordeur niet langer gevoelig voor het toepassen van de zogenaamde “flipper techniek” door inbrekers. Dit gebeurd met een pasje.

Camerabewaking tegen ibraak

 • Ook camerabewaking draagt bij aan inbraakpreventie. Deze systemen kun je zowel binnen- als buitenshuis gebruiken. Er bestaan verschillende soorten camerabewakingssystemen. Bijvoorbeeld met bewegingsdetectie. De camera is dan voorzien van een sensor. De opname wordt gestart zodra er een beweging wordt gedetecteerd. De beelden worden dan direct doorgestuurd naar jouw smartphone of opgeslagen op een SD kaart. Een beveiligingscamera kan ook zijn uitgerust met een infrarood sensor. Zo kun je ook in het donker zien wat er gebeurd. Handig, want de meeste inbraken vinden ’s avonds of ’s nachts plaats.

inbraak preventie tips

Preventie verlichting

 • Een goed verlichte tuin of woning is zeker iets wat inbrekers afschrikt. De juiste verlichting is dan ook belangrijk als je niets aan het toeval wilt overlaten als het aankomt op inbraakpreventie. Beveiligingslampen zijn dan een prima optie. Deze lampen van de verschillende spots zijn draaibaar en hebben een ingebouwde bewegingssensor. Ze springen dus alleen aan als er een beweging wordt gedetecteerd. Met deze verlichting kun je jouw woning en terrein beschermen tegen inbraak op een duurzame manier.

Gebruik slimme stekkers

 • Door gebruik te maken van een slimme stekker kun je de apparaten binnen jouw woning op afstand bedienen. Bijvoorbeeld via Google Home of een applicatie. Dat geldt niet alleen voor de televisie, maar natuurlijk ook voor de verlichting binnenshuis. Als je onverhoopt wat later thuis bent of toch een nachtje wegblijft, kun je deze op afstand aan én uit doen. Zo geef je inbrekers het idee dat er iemand thuis is. Sommige slimme stekkers zijn zelfs voorzien van een tijdschakelaar.

Anti-inbraak simulatoren

 • simulators geven inbrekers of ongenode gasten het idee dat er iemand aanwezig is. De kans op een inbraak of een poging daartoe wordt daardoor aanzienlijk verminderd. Eén van de beste simulatoren om inbraak te voorkomen is een tv-simulator. Deze apparaten bootsen het licht van een televisie na. Dus ook als er niemand thuis is kun je de illusie wekken dat dit wél zo is.

Beste inbraak preventie producten: dit is onze top 5

Nu je precies weet waarom inbraakpreventie zo belangrijk is en welke tips bijdragen aan de voorkoming daarvan, is het tijd om een blik te werpen op onze top 5. Daarmee kun je jouw huis perfect beveiligen tegen inbraak. De onderstaande inbraakbeveiliging is eenvoudig aan te brengen. Bijvoorbeeld op de deur van de garage, de voordeur of binnenshuis. In de vorm van verlichting op een tijdschakelaar of een tv-simulator. Bang zijn voor inbraak is dan niet meer nodig. Wij hebben de onderstaande inbraak preventie producten voor je geselecteerd:

Secustrip Plus Voordeur 205cm
Aanbieding
Deze inbraakstrip is voorzien van een SKG keurmerk en beveiligt jouw voordeur tegen inbraak. De SecuStrip Plus is geschikt voor naar binnen draaiende deuren en voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. De strip is gemaakt van verzinkt staal, heeft een epoxy coating en is 205 cm lang. Deze veiligheidsstrip is eenvoudig te monteren met het daarvoor bestemde bevestigings materiaal. Dit wordt meegeleverd. Met deze strip ben je zeker van een goede inbraak beveiliging van de voordeur. Deze kan niet zomaar worden geforceerd. Op de SecuStrip Plus ontvang je tevens een garantie van maar liefst 5 jaar.
SecuFirst CAM212 – Outdoor IP camera
Aanbieding
Deze SecuFirst camera is geschikt voor binnen en buitenshuis. Bijvoorbeeld bij voordeuren, aan de woning of garage. De camera is voorzien van een bewegingssensor. Zodra er beweging wordt gedetecteerd, start de camera met opnemen via een SD kaart. De beelden kun je live volgen en opslaan via de speciale SecuFirst applicatie. Bijvoorbeeld op jouw telefoon. De camera heeft een kijkhoek van 90 graden en is voorzien van infrarood nightvision met een bereik van 10 meter. Zo kun je ook in het donker zien en horen wat er gebeurd. Deze SecuFirst camera draagt bij aan de inbraakpreventie en is eenvoudig te installeren. Je verbindt het systeem via jouw eigen wifi-netwerk.
SMARTIFY® Slimme Stekker
Aanbieding
Deze slimme stekker is zeer effectief bruikbaar als je jouw huis wilt kunnen beveiligen tegen inbraak. Je verbindt SmartPlug met het wifi-netwerk. Vervolgens kun je overal waar je bent de verlichting of de televisie aan én uitzetten. Dat doe je via de speciale applicatie. Je geeft inbrekers zo het idee dat er iemand thuis is. De Smartify stekker werkt via wifi, maar ook met bluetooth. Deze slimme stekker werkt op verschillende besturingssystemen en werkt tevens in combinatie met jouw stem. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Google Home of Alexa. De stekker is tevens voorzien van een tijdschakelaar en een energiemeter. De Smartify SmartPlug kan door meerdere personen tegelijkertijd worden gebruikt.
Smartwares FSL-80113 LED Dubbele beveiligingslamp
Aanbieding
Deze dubbele lamp van Smartwares is een perfecte aanvulling op inbraak beveiliging van jouw woning. Deze beveiligingslamp is voorzien van een bewegingssensor. Dat betekent dat de verlichting aangaat zodra er en beweging wordt waargenomen. De 4 watt spots van deze beveiligingslamp zijn naar wens draaibaar. De gevoeligheid van de sensor kan handmatig worden ingesteld middels de draaiknoppen. De duur is variabel instelbaar van 5 seconden tot aan maar liefst 7 minuten. Deze lamp op batterijen heeft geen stroompunt nodig en is zowel binnen als buiten te gebruiken. Met deze smartwares beveiligingslamp maak je jouw huis een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers en ongewenste gasten.
ELRO ADTV4 TV Simulator Anti Inbraak
Aanbieding
Deze Elro tv simulator draagt bij aan inbraak preventie. De led lamp bootst de verlichting van een televisie na. Het licht verandert constant van intensiteit, helderheid en kleur. Je wekt hiermee dus suggestie dat de woning bewoond is. Deze simulator van Elro is energiezuinig en makkelijk in gebruik. De simulator heeft een timer en is uitgerust met een altijd aan of altijd uit stand van +4 tot +7 uur. De simulator is eenvoudig te installeren. De kast is gemaakt van kunststof. Het apparaat werkt op een adapter en is voorzien van 2 jaar garantie. De simulator heeft een afmeting van 5,7 x 8,5 x 7,5 cm en weegt 115 gram.

Welke tips helpen je beveiligen tegen inbraak?

Natuurlijk wil je dieven geen kans geven. Daarom voorzien we je graag van een aantal tips die je beveiligen tegen inbraak. Los van de beveiligingsproducten uit onze top 5. Voorkomen is immers beter dan genezen. Deze tips zijn prima te gebruiken in combinatie met de anti-inbraak beveiligingsmethoden zoals je die hieronder leest. Op deze manier ben je zeker van een effectieve en doeltreffende inbraakpreventie. Overdag, maar ook als het donker is:

 • Ramen en deuren sluiten: dit is misschien wel één van de meest voor de hand liggende tips. Toch gaat het nog dikwijls mis. Als je snel even naar de buren loopt voor een kop koffie bijvoorbeeld, of als je een pak suiker bent vergeten bij de supermarkt. Gelegenheidsinbrekers laten het zich graag zo gemakkelijk mogelijk maken. Aan een klein kiertje hebben ze vaak al genoeg. Sluit ramen en deuren dus altijd af. Ook overdag als je maar een paar minuten van huis bent. De meeste woninginbraken nemen namelijk niet meer dan 5 a 10 minuten tijd in beslag.
 • Verlichting: wees niet zuinig met verlichting. Zeker niet als je van huis bent of de beschikking hebt over een diepe en donkere tuin. Laat een lampje branden als je die avond weg bent. Hiervoor kun je eventueel ook een lamp op een tijdschakelaar gebruiken. Deze springt aan zodra het donker wordt en gaat weer uit zodra het licht wordt. Eventueel kun je ook een tv-simulator aanschaffen. Zo lijkt het van buitenaf of de tv aan is en er iemand thuis is. Een inbreker bedenkt zich dan wel een tweede keer.

inbraak preventie app

 • Sluit toegangen af: controleer de poort van de achtertuin of andere hekken die toegang geven tot jouw terrein. Dit wordt maar al te vaak vergeten waardoor dieven direct jouw perceel kunnen binnendringen. Gebruik een slot en hang verlichting op. Maak desnoods gebruik van een bouwlamp met bewegingsdetectie. Deze verlicht de ruimte zodra er en beweging wordt gesignaleerd.
 • Kostbare spullen uit het zicht: als het aankomt op inbraakpreventie, dan is het ook belangrijk om kostbare spullen uit het zicht te leggen. Ook als je thuis bent of in de tuin verblijft. Verstop de laptop of smartphone altijd in een kast als je weg moet en laat ze zeker niet voor het raam liggen. Dat geldt natuurlijk ook voor portefeuilles.
 • Objecten rondom het huis: heb je een dagje buiten geklust? Zorg er dan voor dat je ladders, rolsteigers en andere hulpmiddelen opruimt. Deze kunnen namelijk als opstapje dienen voor inbrekers. Zo komen ze makkelijker bij een openstaand raam of een dakraam. Ook vuilcontainers plaats je het liefst niet in de buurt van jouw woning. Zorg ervoor dat ze niet zomaar verplaatst kunnen worden. Bijvoorbeeld door het maken van een ombouw of door ze vast te maken met een kettingslot.
 • Bel 112 bij twijfel: zie je een verdachte situatie rondom jouw woning of in de buurt? Twijfel dan niet om 112 te bellen. De politie kan je helpen bij het doen van onderzoek en eventueel meer patrouilles uitvoeren. Daarnaast zijn deze instanties op de hoogte als achteraf blijkt dat er wel wat gestolen of ontvreemd is.
 • Whatsapp buurtpreventie: ook whatsapp groepen kunnen bijdragen aan de voorkoming van woning inbraken of diefstallen. Met deze buurtpreventie blijf je op de hoogte van verdachte situaties of gebeurtenissen. Niet alleen bij jou, maar ook bij de buren. Dat draagt niet alleen bij aan de inbraakbeveiliging, maar geeft ook een veiliger gevoel.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart