Katten drinkfontein, alle opties op een rij. Sensor batterijen

Als je een kat hebt, wil je natuurlijk het beste voor hen. Daarom zal je al gauw willen investeren in een katten drinkfontein. Deze luxe drinkbak zorgt ervoor dat je kat altijd goed gehydrateerd blijft, en het water niet te lang stil blijft staan.

In dit artikel kijken we naar de redenen om een katten drinkfontein aan te schaffen, de verschillende mogelijkheden die er zijn en welke vijf drinkfonteins het beste zijn. 

Waarom een katten drinkfontein?

Behalve dat je kat de baas in huis is en dus bepaald waar hij/zij wil drinken, zijn er ook nog vele andere redenen om een drinkfontein voor katten aan te schaffen. 

 • Altijd voldoende zuurstof

Doordat het water continue blijft stromen, komt er steeds genoeg zuurstof in het water terecht. Dit is erg belangrijk voor de gezondheid van je kat (en jezelf). Wij kunnen als mens makkelijk wat stromend water uit de kraan halen waar al voldoende zuurstof in zit, maar katten moeten het doen met een stilstaand bakje. Daar verdwijnt uiteindelijk wat zuurstof uit. Een fontein heeft dat niet en zorgt er dus voor dat er steeds voldoende zuurstof aanwezig is in het water.

 • Gefilterd water

Ook hebben de meeste drinkfonteintjes een filter in het systeem, waardoor het water zuiver blijft. Welke haren er ook van je kat af komen, ze komen in het filter terecht waardoor het water schoon en helder blijft. We willen natuurlijk alleen het beste voor onze kat. 

beste katten drinkfontein

 • Goed voor de gezondheid

Hoe gek het ook klinkt, een kattenfontein is goed voor je gezondheid, zeker in de winter. In de winter komen onze longen namelijk veel in aanraking met de droge lucht van de verwarming, wat voor een droge keel en huid zorgt. Het schone water uit een kattenfontein verdampt op een gegeven moment, waardoor de vochtdeeltjes in de lucht terecht komen. Deze deeltjes helpen om de kamer te bevochtigen, zodat je geen hele droge kamer meer hebt. Het is dus een win-win situatie!

 • Hygiënisch

Stilstaand water is een grote bron van bacteriën en algen. Deze zijn schadelijk voor de gezondheid en zijn simpelweg niet lekker. Bewegend water geeft de kans niet aan bacteriën om zich te vestigen, waardoor het water schoon blijft en het bakje ook langer meegaat tussen de wasbeurten door. 

 • Aantrekkelijk voor je kat

Katten komen oorspronkelijk uit droge klimaten waarbij er vrijwel geen stilstaand water was te vinden. Daarom zoeken zij vanuit hun natuur al gauw stromend water op. Een stilstaande drinkbak is daarom ook niet echt aantrekkelijk voor ze. Een katten drinkfontein is dat daarentegen wel. 

Mogelijkheden bij katten drinkfonteins, van sensor tot batterij

Er zijn ontzettend veel verschillende opties wanneer het gaat over de drinkfonteins voor katten. De één heeft een sensor en werkt via een stopcontact terwijl de andere draadloos is en op batterijen werkt. Welke mogelijkheden er allemaal nog meer zijn, lees je hier.

 • Sensor

Een drinkfontein met sensor is ideaal wanneer je graag energie wil besparen. Door de sensor van het apparaat, begint het water alleen te stromen wanneer de kat binnen een bepaalde radius aanwezig is. Zo heeft je kat altijd stromend water, maar staat het apparaat gewoon uit als er niemand in de buurt is.

 • Stroom aansluiting

Het voordeel een kattendrinkfontein op batterijen is dat je herbruikbare batterijen kan gebruiken om stroom te besparen. Daarnaast kan je op deze manier het apparaat op elke gewenste plek neerzetten. Het is als het ware een kattendrinkfontein zonder stroom. Een fontein met stopcontact is ook erg handig omdat je zeker weet dat deze altijd zal blijven functioneren. 

 • Materiaal

Geloof het of niet, maar kattenfonteinen komen in verschillende materialen. Zo heb je kunststof bakjes. Deze scoren het beste in de prijs-kwaliteit verhouding. Kunststof gaat namelijk lang mee en is relatief goedkoop om te maken. Ook bestaan er rvs-drinkfontein voor katten. Deze bakjes zijn hypoallergeen, zijn stevig en hebben vaak een groter formaat waardoor je er meer water in kan opslaan. Ten slotte zijn er nog keramieken drinkfonteins. Deze zijn makkelijk schoon te houden en erg duurzaam. 

katten drinkfontein

 • Stille motor

Tegenwoordig hebben veel drinkfonteins een stille motor, waardoor je geen last hebt van het apparaat wanneer deze in je slaap- of woonkamer staat. Toch bestaan er ook nog meerdere apparaten met een normale motor. Deze zijn vaak wel goedkoper, maar luider. 

 • Filters

Vrijwel elke katten drinkfontein heeft een filter om het water schoon te houden. Wat echter belangrijker is om op te letten zijn de beweeglijkheid van de filters. Je moet ze namelijk wel zelf kunnen vervangen wanneer dit nodig is. Ook moet het apparaat goed uit elkaar te halen zijn, of vaatwasbestendig, zodat je deze zelf snel kan schoonmaken. 

De beste drinkfonteinen voor katten: dit is onze Top 5

Nu je weet waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een drinkfontein voor katten, is het tijd om je aankoop te doen. Om je op weg te helpen hebben wij een handige top 5 samengesteld met de beste producten van dit moment. Zo weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Veel plezier!

Lucky Paw Drinkfontein voor kat
Aanbieding
De Lucky Paw drinkfontein ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens super functioneel. Het apparaat heeft namelijk drie filters en een capaciteit van wel 2,5 liter. Bovendien heeft het ook een laag energieverbruik, wat weer fijn is voor de portemonnee. Door het fijne pompsysteem van het apparaat, heeft je kat de gehele dag door vers en zuiver water met een hoge zuurstofcapaciteit. Het leuke bloemetjes wat als fontein functioneert geeft net een speelse look aan het apparaat, waardoor hij ook nog eens leuk in je huiskamer past.
LifeGoods Drinkfontein Voor Hond-Kat
Aanbieding
De LifeGoods drinkfontein is zowel geschikt voor katten als honden en heeft een goede opslag van wel 2 liter. Hij bevat vier verschillende filters, waardoor je zeker weet dat het water schoon blijft. Bovendien maakt dit apparaat gebruik van drie verschillende standen, namelijk de bloemen waterval die een straaltje water geeft. Dit is ideaal voor katten. Ook heb je een bubbelende fontein die juist weer perfect is voor honden. Is je huisdier wat voorzichtig? Dan heeft het apparaat ook de mogelijkheid om een simpel stroompje te leveren, zodat zij ook kunnen drinken. Ten slotte heeft dit apparaat ook een koolstoffilter waardoor er geen nare smaakjes in het water achterblijven.
Pettadore Hydrate Compact – Drinkfontein Kat
Aanbieding
Deze supersonische drinkfontein katten is wel heel modern. Met behulp van een handige app kan je precies zien wat de stand is van het waterniveau en of er filters vervangen moeten worden. Zo houd je gemakkelijk de status van het apparaat bij, zonder daar zelf veel moeite voor te hoeven doen. Daarnaast is het apparaat superstil en hoor je hem nauwelijks wanneer deze aan staat. Dankzij het rustige vermogen, verbruikt dit apparaat ook nauwelijks stroom. En dankzij de vier krachtige filters blijft het water schoon, geurloos en haarloos. Wat wil je nog meer?
Petsafe Drinkwell Mini
Aanbieding
Heb je kleine katten in huis, of gewoon een kat die niet zo veel drinkt? Dan is deze drinkfontein katten ideaal voor je huis! Dankzij het kleine formaat van 1,1 liter, past het apparaat in vrijwel elke woning. Het apparaat heeft een instelbare stroomregeling, waardoor je zelf de kracht van het stroompje kan bepalen. Bovendien heeft het apparaat een vrijvallende “waterval” wat het drinkgedrag van je kat stimuleert. De iets hogere helling voorkomt dat het water daarna op de grond spettert. De koolstoffilter uit het apparaat kan je gemakkelijk vervangen en voorkomt dat er vieze luchtjes en smaakjes in het water achterblijven.
Drinkfontein kat 2L
Aanbieding
Ten slotte hebben we nog de katten drinkfontein van HappyPets. Dankzij het strakke design past het apparaat in elke woonkamer of keuken. Bovendien verbruikt deze zeer weinig stroom en is het apparaat fluisterstil. Mocht de stroom een keer uitvallen, dan heeft het apparaat een handig beveiligingssysteem waarbij het reservoir goed wordt gebruikt. Je kan gemakkelijk de filters vervangen wanneer dit nodig is, zodat je kat altijd schoon water heeft. Het apparaat is geschikt voor huisdieren van elk formaat. Heb je gevonden waar je naar op zoek was, of wil je liever nog even verder kijken? Wat je ook kiest, via onderstaande knop kom je direct in onze webshop terecht!

Hoe maak je een katten drinkfontein schoon?

Een belangrijk onderdeel van het aanschaffen van een katten drinkfontein is de schoonmaakwijze die je gebruikt. In tegenstelling tot een gewone drinkbak, zal een drinkfontein grondiger schoongemaakt moeten worden. Hij bestaat namelijk uit drie belangrijke delen die niet goed functioneren wanneer zij te vuil zijn. 

Zo heb je de waterpomp die het water van het reservoir in het drinkbakje pompt en weer terug opzuigt zodat het waterniveau hetzelfde blijft.

Ook heb je de filter die het water schoonhoudt, zodat je kat kan genieten van vers en bacterievrij water. 

Ten slotte heb je nog de diffuser. Dit is het stukje waar het water uit loopt. Wanneer deze verstopt raakt of vuil is, kan het water er niet meer goed door lopen. Daarom is het van groot belang om het apparaat op de juiste manier schoon te maken. Dat kan je doen met behulp van dit stappenplan:

 1. Haal de stekker uit het stopcontact of koppel het apparaat los van de kabel. Wanneer je apparaat batterijen gebruikt, kan je deze eruit halen. 
 2. Leeg de fonteintank en zorg dat er vrijwel geen water meer achterblijft.
 3. Haal de fontein uit elkaar en leg alle stukken apart. De waterpomp mag niet worden gereinigd, want dan gaat deze kapot. Zorg ervoor dat deze niet in de buurt komt van de kraan.
 4. Sommige onderdelen kunnen in de vaatwasser, maar het is veiliger om ze met de hand schoon te maken. Gebruik hiervoor een schone spons, warm water en eventueel een veilige zeep. 
 5. Spoel elk onderdeel goed af en droog ze daarna voorzichtig af met een schone theedoek. 
 6. Zet het apparaat weer in elkaar en vul hem met schoon water. Herhaal dit proces elke twee weken. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart