Piepschuim snijder kopen?

Of je nu een eigen bedrijf hebt waarvoor je items moet inpakken, of graag knutselt, een piepschuim snijder komt altijd van pas! Je kan er gemakkelijk door dikke stukken piepschuim mee snijden en je kan ook gemakkelijk de stukken fijnsnijden wanneer je ze weg wil gooien. 

Je kan piepschuim voor van alles gebruiken, van het isoleren van materiaal tot aan het beschermen van kwetsbare goederen wanneer deze de weg op gaan. Het is ontzettend fijn schuim doordat het voor 98% uit lucht bestaat, wat het een goede warmte-isolator maakt. Het is daardoor ook erg licht, waardoor je het ook gemakkelijk kan gebruiken om maquettes of kostuum-onderdelen van kan maken tijdens een show. 

Bovendien is piepschuim milieuvriendelijk en volledig recyclebaar. Daardoor is het een goed alternatief voor veel andere kunststof isolatiematerialen.

In dit artikel kijken we naar de voordelen van een piepschuim snijder kopen, waar je op moet letten bij het aanschaffen ervan en welke 5 piepschuim snijders het beste werken. 

Waarom een piepschuim snijder?

Je vraagt je misschien af waarom je een piepschuim snijder zou moeten aanschaffen wanneer je ook met een groot keukenmes door het piepschuim heen kan snijden. Toch heeft een piepschuim snijder veel voordelen ten opzichte van een simpel keukenmes. Welke dat zijn, lees je hier.

Piepschuim snijder

  • Lang mes blad

Piepschuim kan erg dik zijn, wat het lastig maakt om in één keer met een keukenmes te snijden. Een speciale piepschuim snijder heeft een extra lang blad, waardoor je vaak al in één keer door het schuim heen snijdt zonder nog een tweede keer te hoeven steken. Dit scheelt weer moeite.

  • Verhit blad

Piepschuim is een kunststof en bestaat uit honderden op elkaar gesmolten bolletjes. Een piepschuim mes heeft vaak een verhit blad waardoor je nog gemakkelijker door het schuim heen snijdt. De balletjes smelten en je kan dan in een soepele beweging de vorm snijden die je nodig hebt.

  • Speciale handgreep voor bewegingsvrijheid

Veel gewone messen hebben een simpel lemmet waaraan je het mes vasthoudt. Een piepschuim snijder heeft een handgreep die het makkelijk maakt om het mes te maneuvreren door het schuim, zodat je in staat bent om elke vorm uit te snijden, zonder tussendoor te hoeven draaien. 

  • Geen statische elektriciteit

Doordat piepschuim uit kunststof bestaat, kan het makkelijk statische elektriciteit ontwikkelen wanneer je er mee in aanraking komt. Dit is niet schadelijk, maar kan wel vervelend voelen. Een piepschuim snijder is zodanig ontwikkeld dat je hier geen last van hebt wanneer je bezig bent met het piepschuim. Je hoeft dus geen last meer te hebben van schokjes. 

Piepschuim snijder kopen, waarop letten?

Ondanks dat de piepschuim snijder veel voordelen heeft, is het ook belangrijk om goed te letten op de eigenschappen van deze apparaten. De eigenschappen beslissen namelijk of het een goede keus voor je is, of dat je beter een ander apparaat kan kopen. Afhankelijk van je eigen budget, smaak en gebruiksdoeleinde kan je de beste piepschuim snijder aanschaffen.

  • Elektrisch of manueel

Hoewel veel piepschuim snijders elektrisch functioneren, bestaan er ook manuele messen welke je gewoon met de hand bestuurd. Het verschil zit hem hierin dat elektrische messen vaak op hitte werken en het piepschuim makkelijker doorsnijden, terwijl manuele messen dit niet hebben. Elektrische messen zijn vaak wel iets duurder. Afhankelijk van de grootte van het project kan het dus handiger zijn om een elektrisch of manueel mes te kopen. 

  • Snij materiaal

Sommige piepschuim snijders maken gebruik van een mes blad, terwijl anderen een stalen draad gebruiken om mee te snijden. De stalen draad gaat vaak gepaard met een elektrisch piepschuim mes omdat de draad dan verhit wordt. Door de hitte glijdt de draad dan als het ware door het piepschuim heen. Een mes blad is erg scherp en kan ook makkelijk gebruikt worden om piepschuim mee te snijden, maar is minder manoeuvreerbaar en werkt beter voor grove stukken.

Beste piepschuim snijder

  • Prijs

Hoewel de prijs niet altijd gelijk staat aan kwaliteit is het wel belangrijk om rekening te houden met de kosten van een piepschuim snijder. Een kwalitatief goede piepschuimsnijder zal niet zo goedkoop zijn. Wil je wel een goedkoop model, dan kan dit natuurlijk ook maar bestaat de kans dat deze sneller kapot gaat dan andere modellen. 

  • Snijvlak

Sommige piepschuim snijders zitten vast aan een klein blok welke je als snijtafel kan gebruiken. Deze blokken hebben handige afmetingen en zorgen ervoor dat jij niet het snijwerk hoeft te doen. Je hoeft slechts het blok piepschuim de juiste kanten op te draaien en klaar is kees.

  • Grootte

Afhankelijk van de grootte van de klus, is het ook handig om te letten op de grootte van het mes. Sommige piepschuim snijders zijn erg groot en werken perfect voor grote klussen. Ze zijn echter wel lastig op te ruimen. Als je slechts een kleiner mes nodig hebt voor een kleinere klus, dan is het fijner als je ook een mes kiest van een kleiner formaat. 

De beste Piepschuim snijders: dit is onze Top 5

Nu dat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een piepschuim snijder, is het tijd om een keuze te maken welke het beste bij je past. We hebben daarom een top 5 gemaakt met de beste apparaten van 2021 om je op weg te helpen.

Ben je er nog niet helemaal uit, of weet je juist zeker welk apparaat je wil aanschaffen? Klik dan op onderstaande knop om door te gaan naar onze webshop. 

Piepschuimsnijder – 150 W
Aanbieding
Deze piepschuimsnijder van MSW is ideaal voor grote klussen, zoals het snijden van isolatiemateriaal. Het apparaat wordt geleverd met twee messen van verschillende groottes en een handige borstel om het mes mee schoon te maken. Je sluit het apparaat aan op het stopcontact zodat deze kan opwarmen om makkelijker door het schuim te snijden. Let op, het apparaat kan wel tot 500 graden Celsius bereiken. Dankzij de lange kabellengte en het design van het apparaat, kan je deze gemakkelijk door het piepschuim heen bewegen en zo elke vorm snijden die je nodig hebt. Wanneer je klaar bent, berg je de piepschuim snijder op in een bijbehorend koffertje en kan je deze gemakkelijk opbergen zonder dat hij in de weg staat.
Velleman Piepschuimsnijder 3-in-1
Aanbieding
Deze 3-in-1 piepschuimsnijder heeft alles wat je nodig hebt om met je hobbyprojecten aan de slag te gaan. Je hebt namelijk drie opzetstukken die je erbij krijgt: een gloeidraad, een grafeerstift en een warm snijmes. Elk opzetstuk heeft zo zijn eigen voordelen waardoor je de beste creaties kan ontwikkelen! Het apparaat is binnen 10 seconden warm genoeg om te gebruiken en is geschikt voor dunne en middelgrote stukken piepschuim. Je kan zo gemakkelijk allerlei vormen uitsnijden die je met een groot mes minder goed zou kunnen bereiken.
IMPAQT Piepschuimsnijder
Aanbieding
Ook deze piepschuimsnijder is perfect voor de hobbymens. Deze snijder heeft namelijk ook een gloeidraad, een grafeerstift en een snijmes. Bovendien krijg je bij dit pakket ook een extra reservedraad meegeleverd voor wanneer de eerste breekt. Via de voedingsadapter kan je het apparaat gemakkelijk aansluiten op het stopcontact en er mee aan de slag gaan. Dankzij de extra lange snoer heb je voldoende bewegingsruimte om ermee aan de slag te gaan en hoef je je geen zorgen te maken over onhandige houdingen en posities. Ook wordt er een handige houder geleverd bij het product, zodat je het apparaat niet los op de tafel hoeft te leggen.
Kemper elektrisch verwarmd mes – piepschuimsnijder
Aanbieding
Deze piepschuim snijder heeft een erg fijn mes om mee te werken. Hij wordt geleverd met twee snijbladen waarvan de één 15cm lang is en de ander 20cm lang. Op deze manier kan je moeiteloos door dikkere stukken piepschuim snijden. Het apparaat kan temperaturen tot aan 500 graden Celsius bereiken en is daardoor zeer efficiënt bij het snijden van stukken piepschuim. Het is daarom een echte aanrader voor grote klusprojecten. Je kan zelf de temperatuur instellen naar eigen wens zodat de kans op verbranden kleiner is. Bovendien hebben de meeste piepschuimsoorten een vrij lage smelttemperatuur. Wanneer je klaar bent met het apparaat, kan je deze in een koffertje opbergen en deze gemakkelijk uit de weg zetten totdat je hem weer nodig hebt.
WiseGoods – Draagbare Elektrische Piepschuimsnijder
Aanbieding
Ten slotte is er nog de draagbare piepschuim snijder van WiseGoods. Deze is gemaakt van roestvrijstaal en past, dankzij het kleine formaat, in de meeste werktassen. Binnen 10 seconden warmt hij op en hij kan tot wel 200 graden Celsius bereiken. Het materiaal, acerose, is erg stevig en zal niet snel breken. Daardoor kan je deze snijder ook voor andere doeleinden gebruiken dan alleen piepschuim. Als je bijvoorbeeld pvc-buizen moet snijden, is dit apparaat daar ook zeer geschikt voor.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart