Weerstation met hout

Als er iets is wat er elegant uitziet, dan is het wel een weerstation met hout. Het is zo fijn om ‘s ochtends direct na het opstaan te zien hoe de dag zal verlopen, of juist ‘s avonds voor het slapengaan weten of je warme kleding moet neerleggen voor de volgende dag. Een analoog weerstation ziet er elegant uit en biedt een mooie toevoeging aan je inrichting. Je hebt geen stroom nodig!

In dit artikel kijken we naar de voordelen van een houten weerstation, waar je op moet letten bij het aanschaffen van dit artikel en welke top 5 het beste uit de test is gekomen. Na het lezen weet je precies wat je kan verwachten en ben je in staat om de juiste keus te maken voor in jouw huis. Lees snel verder!

Voordelen van een houten weerstation

Een analoog weerstation geeft direct aan welke temperatuur het is. Vaak geven ze echter ook aan wat de luchtdruk is en hebben ze een hygrometer. Een hygrometer meet de luchtvochtigheid van de omgeving waarin deze meter zich bevindt. Een houten weerstation heeft dus veel voordelen ten opzichte van een standaard klok of thermometer. Dit zijn de vele voordelen van een houten weerstation:

  • Geen installatie nodig

Een analoog weerstation heeft geen installatie nodig en functioneert direct vanaf het begin. De wijzers reageren op het veranderen van de omgeving, waardoor zij op een accurate manier de temperatuur kunnen weergeven. Bovendien ervaart een analoog weerstation geen storingen, zoals een digitaal weerstation dat wel kan.

  • Multifunctioneel

De meeste houten weerstations bestaan uit twee of meer meters. Eén meter geeft de temperatuur aan, de ander de luchtdruk en weer een ander de luchtvochtigheid. Op basis van deze drie gegevens kan je zelf ook aflezen of er vies weer aankomt of dat je met een korte broek naar buiten kan gaan.

weerstation van hout

  • Nostalgisch

Tegenwoordig is bijna alles digitaal. Hoe fijn is het dan om een analoog weerstation in huis te hebben. Het elegante design en simpele werking zorgen ervoor dat je kan genieten van de nostalgie van het apparaat. 

  • Goed voor je gezondheid

Naast dat je het weer kan voorspellen met de metingen van het weerstation, is het ook nog eens erg goed voor je gezondheid. Het is voor ons als mensen namelijk erg fijn om een bepaalde luchtvochtigheid in huis te hebben. Bij een té droge lucht krijg je last van je huid en lippen, maar wanneer het te vochtig is, kan je juist last krijgen van je longen. Doordat het apparaat direct aangeeft welke luchtvochtigheid er in huis heerst, kan je de gepaste aanpassingen maken om het comfortabeler voor jezelf te maken. Dat is daarnaast ook beter voor je gezondheid. 

Weerstation van hout, waarop letten?

Een weerstation van hout klinkt dus als een ideale aankoop, toch? Daar zijn wij het zeker mee eens, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je een analoog weerstation wil aanschaffen. Dit heeft niet zo zeer te maken met het apparaat zelf, maar meer wat jij fijn vindt in je eigen huis. 

  • De positie

De meeste analoge weerstations zijn ontworpen om in huis op te hangen of neer te zetten. Dit is vaak ook een fijne optie omdat je het meeste binnen bent. Andere houten weerstations hebben wel een digitale functie, waardoor zij ook buiten opgehangen kunnen worden. Afhankelijk van wat je zelf fijner vindt om te zien, is het dus handig om rekening te houden met de positie van het weerstation.

  • Het materiaal

De meeste weerstations van hout bestaan natuurlijk uit hout, maar vaak worden er ook andere elementen aan toegevoegd, zoals ijzer. Een houten weerstation dat digitaal is, wordt vaak in combinatie met kunststof gemaakt. Op basis van je eigen voorkeur en de stijl van je inrichting, is het handig om te kijken welke materialen het beste binnen je huis passen zodat ze niet afsteken bij de rest van je meubilair. 

houten weerstation

  • Draagbaarheid

Soms vind je het fijn om een weerstation te verplaatsen, wanneer je bijvoorbeeld in een andere kamer gaat zitten, of wanneer je op vakantie gaat. Een analoog weerstation is makkelijk verplaatsbaar en heeft weinig nodig. Zolang je een rechte ondergrond hebt waar deze op kan staan, is het al voldoende. Sommige weerstations worden echter opgehangen aan de muur, waardoor je hen lastiger kan verplaatsen. Als je dus van plan bent om veel te reizen, kies dan voor een weerstation dat je makkelijk kan verplaatsen. 

  • Klok op je houten weerstation

Niet alle weerstations hebben een ingebouwde klok. Sommigen geven slechts de temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid weer. Anderen hebben wel een klok, analoog of digitaal. Het voordeel van een ingebouwde klok is dat je op elk gewenst moment de tijd kan aflezen. Als je echter al een klok in huis hebt, is dit niet per sé een must-have voor in je weerstation.

De beste weerstations van hout: dit is onze Top 5

Je weet nu precies wat de voordelen zijn van een houten weerstation en waar je op moet letten bij het aanschaffen van deze apparaten. Op basis van je eigen voorkeur kan je nu een keuze gaan maken. Om je alvast op weg te helpen hebben wij een lijstje met de 5 beste houten weerstations van dit moment voor je samengesteld. Zo weer je precies waar je aan toe bent en welke opties je allemaal hebt. 

Barigo 3751MS Marine Scheepsweerstation
Aanbieding
Dit scheepsweerstation van Barigo is niet alleen elegant, maar ook ontzettend functioneel. Je kan deze namelijk ophangen aan de muur en op elk gewenst moment de temperatuur, tijd, luchtvochtigheid en luchtdruk aflezen. De temperatuur en luchtvochtigheid zijn samengevoegd in één zogenoemde “comfortmeter”. Het weerstation is gemaakt van messing en mahoniehout, wat zorgt voor een luxe look. In verhouding tot de andere weerstations is deze aankoop wat prijziger, maar je krijgt er ook echt wat voor terug.
Luxe metalen weerstation in houten frame
Aanbieding
Wanneer je liever een weerstation wil welke je makkelijk kan verplaatsen, dan is dit merkloze weerstation met houten frame een ideale koop! De drie simpele meters geven de temperatuur, tijd en luchtvochtigheid weer. Bovendien heeft de klok een handige alarmfunctie die je met een batterij kan bedienen. Ondanks het elegante design, is dit weerstation hout erg budget vriendelijk. Je kan er daarom voor kiezen om er meerdere aan te schaffen voor in de verschillende kamers van je huis, maar je kan het ook gewoon bij 1 model houden welke je verplaatst wanneer dat nodig is.
Barigo 3750ms weerstation
Aanbieding
Heb je geen klok nodig, maar wil je wel een luxe design? Kies dan voor de Barigo 3750ms. Dit apparaat bevat een barometer, een hygrometer en een thermometer waardoor je altijd op de hoogte bent van de weersverwachting in je directe omgeving. Het apparaat is gemaakt van messing en mahoniehout. In de middelste meter kan je ook het mooie detailwerk bewonderen dat in het ontwerpen van de meter is gegaan. Dit weerstation houten hang je op aan de muur.
Alecto WS-1560 Geanimeerde weersverwachting
Aanbieding
Heb je toch liever een digitaal houten weerstation? Dan is de Alecto een goede keus. Dit apparaat werkt namelijk op batterijen en geeft alle benodigde gegevens weer op een handig geanimeerd scherm. Door middel van de extra buitenmeter kan je zowel de binnen- als buitentemperatuur gemakkelijk aflezen vanuit je luie stoel. Dit apparaat geeft de datum, tijd, temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk weer op één handig scherm. Bovendien geeft hij ook nauwkeurig weer wat de voorspelling is voor het weer buiten.
TFA-Dostmann 20.1028.04 digitale weerstation Hout
Aanbieding
Ten slotte hebben we nog de Dostmann. Dit analoge weerstation is gemaakt van hout en bevat een temperatuurmeter, een luchtdrukmeter en een luchtvochtigheidsmeter. Door middel van drie icoontjes op de luchtdrukmeter weet je welk weertype je kan verwachten. Het apparaat is gemaakt om op te hangen aan je muur, maar kan je ook ergens tegenaan zetten. Het ziet er vergelijkbaar uit met de Barigo meters, maar dan voor een lagere prijs waardoor je ook met een kleiner budget kan genieten van een elegant design.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Disclaimer
Koop keuze
Logo
Shopping cart